GRÄNS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Trolldrama, Sverige 2018
Regi: Ali Abbasi
I rollerna: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson, Sten Ljunggren, Ann Petrén
DVD/Blu-Ray
(TriArt)

BETYG: TRE

I regel, tycker åtminstone jag, är de svenska filmer som blir nominerade oerhört smala och långt från publikfriande. Årets svenska Oscars-film känns dock lite mer jordnära.

Det är ju en liten udda berättelse vi får ta del av. Filmen baseras ju på en berättelse av John Ajvide Lindqvist som även skrev förlagan till Låt den rätte komma in. Bortbytingen Tina jobbar vid tullen i Finlandsfärjeterminalen där hon är fenomenal på att lukta till sig smuggelgods. En dag dyker bortbytingen Vore upp och Tinas liv får en ny mening. Hon mer eller bryter upp sin tillvaro och lever upp på nytt.

Det är ju ingen dålig story som vi får ta del av. Känns ibland som bortbytingarna kunde bytas ut ut mot andra icke önskvärda varelser i samhället. Men glöm inte att även de normala har sina svårigheter.

Filmen innehåller inget extramaterial.

Skriven 2019-02-17

print

Våra samarbetspartners