MALMÖ REDHAWKS: Rutinerad forward förstärker och breddar truppen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med endast tolv friska seniorforwards stärker Redhawks upp laget inför avgörandet i SHL. Den trefaldige SM-guldvinnaren Per Ledin är klar för spel i klubben.

– Per är en spelare som har varit med om alla situationer som hockeyspelare och vi är övertygade om att han kan hjälpa oss under den avgörande delen av säsongen. Vi känner att vi behöver en rutinerad kille som besitter ett stort inre ledarskap, något som kommer att komma väl till pass i vår relativt unga och oerfarna trupp. Per har hållit igång under säsongen och är i matchform. Nu är han fullt inställt på att komma hit och kriga för sin plats i laguppställningen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Så sent som i fjol spelade Per Ledin SHL-ishockey i såväl Karlskrona som i Luleå. Den här säsongen har han varit en stark forward för Boden, som toppar AllEttan.

Per Ledins kontrakt med klubben sträcker sig säsongens ut och Per ansluter till laget under morgondagen. Han kommer dock inte att medverka i hemmamatchen mot Växjö Lakers.

FAKTA / #97 Per Ledin
Forward, vänsterskytt
Född: 1978-09-14
Födelseort: Luleå
Längd / vikt: 183 cm / 88 kg
Moderklubb: Bergnäsets AIK
Klubbar i karriären: Vännäs, Björklöven, Luleå, Färjestad, HV71, Colorado Avalanche, Lake Erie Monsters, Salzburg, Lausanne, Martigny Red Ice, Karlskrona, Brooklyn Tigers City, Boden.
Meriter: SM-guld 2006, 2008 och 2010, Österrikisk mästare 2016, CHL-mästare 2015.
Aktuell: Förstärker Redhawks under slutspurten av SHL.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners