LABERO INFLAME – FEATURING RACKARTYGARNA, Helsingborg Arena, Helsingborg den 31 januari 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Sandra Koffner
Medverkande: Joe Labero, DJ Ronnie Nilsson, Rackartygarna, frivilliga från publiken och close-up kamerateam.
Plats: Helsingborg Arena
Premiär: 31 januari 2019

Turnéplan:

Februari
8 UPPSALA, IFU Arena
9 VÄSTERÅS, Bombardier Arena
10 KARLSTAD, Löfbergs Arena
15 ESKILSTUNA, STIGA Sports Arena
16 ÖREBRO, Conventum Arena
17 LINKÖPING, Saab Arena
21 och 22 VÄXJÖ, Fortnox Arena
23 KARLSKRONA, NKT Arena
24 JÖNKÖPING, Kinnarps Arena

Mars
1 KRISTIANSTAD, Kristianstad Arena
2 VARBERG, Arena Varberg
3 ALINGSÅS, Estrad
8 ÖSTERSUND, Östersunds Sporthall
9 GÄVLE, Gavlehovshallen
10 FAULN, JALAS Arena
14 LULEÅ, Energi Arena
15 SKELLEFTEÅ, Balderhallen
16 UMEÅ, Energi Arena
17 SUNDSVALL, Sporthallen
22 SKÖVDE, Skövde Arena
23 NORRKÖPING, Stadium Arena
24 NYKÖPING, Rosvalla
29 UDDEVALLA, Agnebergshallen
31 STOCKHOLM, Ericsson Globe

Joe Labero gör verkligen en stor insats för miljön! Han sätter upp sin berömda Las Vegas show, som spelats 134 gånger mitt i hjärtat av den stora nöjesstaden, i Sverige, och tar den på turné, så att alla som vill kan uppleva lite extra storslagen amerikansk Las Vegas känsla – utan att ta flyget över Atlanten! Den här showen ska faktiskt vara ännu större och mer storslagen än Las Vegas showen, och Joe Labero har lagt den populära extremsportgruppen Rackartygarna till den magiska ekvationen.Joe Labero gör verkligen en stor insats för miljön! Han sätter upp sin berömda Las Vegas show, som spelats 134 gånger mitt i hjärtat av den stora nöjesstaden, i Sverige, och tar den på turné, så att alla som vill kan uppleva lite extra storslagen amerikansk Las Vegas känsla – utan att ta flyget över Atlanten! Den här showen ska faktiskt vara ännu större och mer storslagen än Las Vegas showen, och Joe Labero har lagt den populära extremsportgruppen Rackartygarna till den magiska ekvationen.

24 karats världsberömmelse

Premiären för turnén Labero Inflame sker på den moderna Helsingborgs Arena, och det verkar finnas en tanke bakom att börja turnén just i Skåne, eftersom det var i Skåne som Joe Labero blev världsberömd. Ja, i alla fall om man får tro Harald Treutiger, som plötsligt dyker upp på storbildsskärmen, för att påminna publiken om det gamla programmet 24 karat, som hade premiär på Sveriges television 1990, då det bara fanns två kanaler. Programmet hade 4 miljoner tittare och efter den succén visste alla vem Joe Labero var, speciellt alla som jobbade på bank.

Klassiskt trick med “a lemon twist”

Det berömda vika-sedlar-tricket uppförs live i Helsingborgs Arena, men med en twist – sedeln dyker upp inne i en citron! Originalnumret – förvandla hundring till femhundring – visas på storbildsskärmen, och i TV-klippet från programmet 24 karat ser bankkassörskan mer och mer förtvivlad ut, ju fler 500 kronors sedlar som dyker upp … Sedlar som Joe Labero sedan vill växla till nya 100 kronors sedlar, som han sedan viker, och förvandlar till fler 500 kronors sedlar … Efter klippet dyker bankkassörskan upp live, hon finns i publikhavet, på parkett i Helsingborgs Arena, till publikens jubel!

Stenkoll på Labero – hela tiden!

Joe Labero använder sig flitigt av deltagare från publiken, både från parkett och läktare. Det finns alltid någon opartisk person som är väldigt nära Labero för att hålla koll på hans fingerfärdighet … Liksom kameramannen, och på storbildsskärmen kan man se alla tricken uppförstorade in i minsta detalj. Ändå — det är alldeles omöjligt att gissa hur tricken går till!

Spelkort, sedlar, mobiltelefoner, nycklar, näsdukar … allt försvinner och dyker upp på nya, otänkbara ställen. En parkettbesökares mobiltelefon försvinner under tiden som hon gör ett samtal, och dyker senare upp i en röd partyballong – och samtalet pågår fortfarande!

Du vet väl om att du blir lurad?

“Du vet väl om att du blir lurad?” säger min bänkgranne. Han har sett Joe Labero tre gånger tidigare och blir gärna lurad igen. Och igen. Och igen. Han var en av de tio första som köpte biljett för att se Labero Inflame och det lyser ur hans ögon under hela föreställningen. Det är inte bara magin som säljer, utan även bakgrundshistorien om att arbeta hårt för att uppfylla sina drömmar och att sedan resa över hela världen och leva med sin dröm.

Går det att trolla med Swish?

När en glad herre i publiken ger Labero en hundring, i förhoppning att den ska förvandlas till en femhundring, får han istället tillbaka en femtilapp. Med texten “LURAD” skriven på sedeln med stora bokstäver. Därefter dyker den ursprungliga hundringen upp i en citrusfrukt … så herren som satsade på trolleritricket går ändå med 50% vinst! Skulle man inte kunna trolla så här med Swish? Det vore ju en lysande affär!

Små fans med stora drömmar

Det finns många barn i salongen. Vem vet, de kanske har, liksom Joe Labero själv, fått en trollerilåda i present, och så drömmer de stort om vad de kan åstadkomma med den. En nioåring assisterar Labero i tricket den itusågade damen och hon råkar ha precis samma namn som Laberos egen dotter Nicole.

Gruppen Rackartygarna finns på plats och genomför stunts med eld och motorcyklar, men utan magi, och den medlem av Rackartygarna som är från Helsingborg får förstås lite extra ovationer.

Ett inferno av heta effekter

I finalnumret exploderar hela scenen i ett inferno av fyrverkerier och eldiga effekter, medan Labero själv drar iväg på en motorcykel — för att sedan dyka upp utanför arenan, för att signera spelkort åt unga fans.

Om dessa små fans kommer att öva tricks lika mycket och lika flitigt som Joe Labero, verkar Sveriges underhållningsframtid alla gånger att vara säkrad!

  • Joe Labero Inflame - live i Helsingborg!

Skriven 2019-02-01

print

Våra samarbetspartners