MALMÖ REDHAWKS: Forwarden Pontus Netterberg lånas in

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks förstäker trupen med Pontus Netterberg. Den 26-årige ytterforwarden lånas in från Växjö Lakers och kommer att representera Redhawks under resterande del av den här säsongen.

– Vi tror att Pontus kan hjälpa oss den här säsongen och ser fram emot att se honom i spel i Redhawkströjan. Det är en forward som är skicklig med puck och som besitter ett bra skott. Han är även stark på pucken och vet vad som krävs för att vinna efter vårens SM-guld, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Pontus Netterberg känner redan till Malmö som stad på ett bra sätt efter sin tid i Pantern säsongen 2015-16, då han också visade prov på sitt fina målsinne. I HockeyAllsvenskan sköt han 16 mål och svarade för 32 poäng.

Den här säsongen är Pontus tredje i SHL med Växjö Lakers och han har även visat sig vara en vass målskytt på denna nivå med runt tio fullträffar varje säsong. Hittills under 2018-19 är han noterad för sex mål och sammanlagt tio poäng. På de 35 matcher han spelat har han snittat knappt elva minuters istid per match.

Nu väntar spel för Redhawks under resterande del av säsongen och Pontus Netterberg kommer vara tillgänglig till lördagens bortamatch mot Brynäs.

FAKTA / #77 Pontus Netterberg
Forward, högerskytt
Född: 1992-02-09
Födelseort: Varberg
Längd / vikt: 187 cm / 93 kg
Moderklubb: Varbergs HC
Klubbar i karriären: Rögle, HV71, Tingsryd, Pantern, Växjö.
Meriter: SM-guld 2018, JSM-silver 2009 och 2012, avancemang till HockeyAllsvenskan 2015.
Aktuell: Förstäkrer Redhawks på ett lån som sträcker sin över resterande del av säsongen.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners