MELODIFESTIVALEN 2019 – Här är programledarna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Marika Carlsson, Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer packar sina väskor och reser land och rike runt för att bjuda på överraskningar och musik. På lördag står de redo att presentera hela Sveriges fest, direkt från Scandinavium i Göteborg. Så här gör du för att rösta fram dina favoriter under alla deltävlingar och finalen.

Tävlande artister:

GÖTEBORG – DELTÄVLING 1
Nano, High15, Wiktoria, Zeana feat. Anis Don Demina, Arja Saijonmaa, Mohombi, Anna Bergendahl.

MALMÖ – DELTÄVLING 2
Andreas Johnson, Malou Prytz, Oscar Enestad, Jan Malmsjö, Vlad Reiser, Hanna Ferm & Liamoo, Margaret.

LEKSAND – DELTÄVLING 3
The Lovers Of Valdaro, Dolly Style, Martin Stenmarck, Lina Hedlund, Omar Rudberg, Rebecka Karlsson, Jon Henrik Fjällgren.

LIDKÖPING – DELTÄVLING 4
Pagan Fury, Anton Hagman, Lisa Ajax, Arvingarna, Bishara, Ann-Louise Hansson, John Lundvik.

Rösta med hjärtat
Genom Melodifestivalappen kan du rösta gratis under alla sändningar. Du kan ge max 5 röster/bidrag. Antal röster som går iväg står i relation till tv-tittarens antal fingertryck på appens bultande hjärta. För att uppnå 5 röster krävs ett stort antal tryck på displayen.
Glöm inte att uppdatera appen till den nya versionen om du vill rösta.

Två olika röstningsavgifter vid telefonröstning
Varje tävlingsbidrag har två olika röstningsnummer och därmed två olika avgifter. Du kan välja att stödja Radiohjälpen eller inte när du röstar. Teletaxan för att stödja Radiohjälpen är 9,90 kronor per samtal varav 9,20 kronor går till hjälpprojekt över hela världen. Alternativnumret har taxan 3,60 kronor per samtal från valfri operatör. Eventuell trafikavgift tillkommer.
När du ringer bidragets 099-nummer får du ett talbesked att rösten har räknats.
Det går att ringa 20 gånger på det billigare numret, samt att ringa 20 gånger på Radiohjälpens nummer. Sammantaget kommer du att kunna telefonrösta max 40 gånger per abonnemang och tv-sändning. Det går inte att rösta från utlandet!

Telefonröster deltävling 1-4 samt Finalen:
099-908 XX (XX = bidragets startnummer). 9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen.
099-208 XX (XX = bidragets startnummer). 3,60 kronor per röst.

Telefonröster Andra chansen:
Samma telefonnummer används i alla fyra dueller.
099-908 01 och 099-908 02. 9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen.
099-208 01 och 099-208 02. 3,60 kronor per röst.

På lördagarna, efter varje direktsändning, redovisas tävlingsresultat, röstningssiffror och antal kronor till Radiohjälpen i Melodifestivalens app. Där hittar du även ytterligare information om alla tävlande bidrag.

© SVT

print

Våra samarbetspartners