MALMÖ REDHAWKS: Marcus Björk förstärker – samtidigt lämnar Stefan Warg

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 21-årige backen Marcus Björk är klar för spel i Redhawks. Han kommer närmast från spel i Örebro, dit han flyttade inför denna säsong. Dessförinnan representerade han Oskarshamn i HockeyAllsvenskan, där han vann både skytt- och poängligan för backar.

Sammanlagt svarade han för 34 poäng, fördelat på 13 mål och 21 assist – något han följde upp genom att skjuta fem mål och sju poäng på åtta matcher i kvalet upp mot SHL för ett knappt år sedan.

– Marcus är en ung och lovande spelare, som besitter stora spetskvaliteter i det offensiva spelet, inte minst i powerplay. Han har en stor uppsida i spelet med puck, har ett giftigt skott och en potential att kunna göra mycket poäng hos oss. Han var själv intresserad av att komma till oss och vi tror mycket på honom, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här hösten och vintern har varit Marcus Björks första i SHL. I Örebro har det blivit 36 matcher, på vilka han snittar 14:51 minuters speltid och svarat för tre mål och sammanlagt åtta poäng. Örebro är dock inte den första SHL-klubben han representerar. Björk fick en stor del av sin utbildning i Luleå, där han gick på hockeygymnasiet.

Malmö Redhawks genomför ett byte med Örebro. När Marcus Björk flyttar sådär går Stefan Warg i motsatt riktning.

– Vi vill tacka Stefan för alla hans insatser under de många år han varit en del av Malmö Redhawks och önskar honom all lycka till i den fortsatta karriären, säger Sylvegård.

Marcus Björks kontrakt med Redhawks sträcker sig över denna samt nästa säsong och Marcus är tillgänglig för spel i morgondagens hemmamatch mot Mora.

FAKTA / #7 Marcus Björk
Back, högerskytt
Född: 1997-11-24
Födelseort: Umeå
Längd / vikt: 191 cm / 92 kg
Moderklubb: IF Björklöven
Klubbar i karriären: Björklöven, Luleå, Omaha Lancers, Asplöven, Oskarshamn, Örebro.
Aktuell: Flyttar till Malmö och skriver på ett kontrakt med Redhawks som sträcker sig över denna och nästa säsong.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners