TOPPLISTA – årets mest fantastiska filmer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den bästa tiden är nu! Den bästa tiden för att gilla comic books, sci-fi, superhjältar och fantasy.

Animerad fantasy under detta fantastiska år som gått inkluderar bland annat Aardmans charmiga Early Man (Dug) och Wes Andersons dystopiska hundrulle Isle of Dogs. Det visar att sci-fi inte bara behöver vara storslaget och bombastiskt och bestå av stjärnsmällar.

Paddington 2, The Grinch, Teen Titans Go! to the Movies, Spider-Man: Into the Spider-Verse … Det finns många sätt på vilka man kan animera en huvudrollsinnehavare idag!

Här är topplistan med fantastiska filmer:

1. Aquaman

Shakespearedrama under vattnet. Familjekonflikter står i centrum och blandas med en modern svärdet i stenen historia, romance över klassgränserna och en gammaldags matinékänsla. Lägg till detta ett modernt och angeläget miljöbudskap, som verkligen ligger i tiden.

2. Avengers: Infinity War

Här kommer alla superhjältarna på en och samma gång … Det känns i alla fall så. Men det kommer ÄNNU fler superhjältar till uppföljaren Avengers: Endgame (premiär 24 april 2019). Bland annat superhjälten Captain Marvel. It’s not over til the extraterrestrial lady sings!

3. Ant-Man and the Wasp

Hjältarna blir mindre, men spänningen är lika stor! Man måste inte hålla på och “rädda världen” hela tiden. Det är precis lika spännande att se the Wasp (en kick-ass Evangeline Lilly) försöka rädda mamma Wasp (en magnifik Michelle Pfeiffer) som länge varit försvunnen i en annan, ännu mindre värld …

4. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Move over Voldemort, Grindelwald is here!
Vi har en ny skurk i J.K. Rowling’s Wizarding World, spelad av Johnny Depp, och en ny hjälte, spelad av Eddie Redmayne. Lägg till Jude Law och Ezra Miller i Dumbledore-mixen … Fantastic Beasts har helt klart mer starpower än Harry Potter. Och denna franchise reser mer. Det magiska Paris är underbart! Dessutom: alla Hufflepuff-anhängare får äntligen sin revansch!

5. Mary Poppins Returns

Man kan använda animerat till mycket. Som att få tillbaka Mary Poppins igen. Eller att ge liv till en porlinsskål av märket Royal Doulton.

6. Mary och Häxans blomma

Studio Ponoc förvaltar arvet efter Studio Ghibli på ett utomordentligt sätt. Mary Smith är en kavat och oemotståndlig hjältinna, som lyckas övervinna allt motstånd, trots (eller på grund av) att hon inte har några övernaturliga krafter alls.

7. Ralph Breaks the Internet

Originalet Wreck-It Ralph är underskattat och det är på tiden att Ralph kommer tillbaka … och även Vanellope von Schweetz. De två utgör tillsammans en av modern tids roligaste komedi-duos.

8. Ready Player One

Steven Spielberg är tillbaka och citerar nästan sig själv … 1980-tals nostalgi och omaka par bidrar till humorn. Ett digitalt underland presenteras.

9. Spider-Man: Into the Spider-Verse

Massor av olika skurkar och olika Spider-People. Inklusive Spider-Pig, Peter Porker.
Golden Globe vinnare för bästa animerade film.

10. Transformers spin-off: Bumblebee

Flicka-blir-vän-med-järnjätte. Söt homage till Sophie och BFG av Roald Dahl. Och tjockt med 1980-tals smet över hela anrättningen.

Hedersomnämnande: Wes Andersons Isle of Dogs

Söt och gullig film för alla hundälskare.

Skriven 2019-01-13

print

Våra samarbetspartners