ANTON BERG, De aderton (Bookmark Förlag)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
ISBN: 978-91-88545-25-1
Utgivningsdatum: 20181106

Konspirationsteorier… Ja, utav dessa finns det massor. En av de mest omfattande är väl de om mordet på USA:s president John F Kennedy. Sverige närmsta motsvarighet torde vara konspirationsteorierna kring mordet på Olof Palme. Vad alla dessa teorier har lett till och vad de sedan kostat har säkerligen avhandlats i ett antal skrifter och artiklar.

I radiojournalisten Anton Bergs debutroman “De Aderton” kommer han via sitt alter ego Axel Sköld upp med en helt ny konspirationsteori av mordet på just Olof Palme. Nu förnekar ju Anton Berg redan i bokens förord att historien i boken saknar all förankring i det verkliga livet – men kan man vara riktigt säker…

Nåväl över till boken. Axel Sköld är en prisbelönad journalist på Dagens Eko som en dag kommer på en konspirationsteori när han granskar massor av TV-klipp i samband med tre mystiska mord däribland mordet på Olof Palme. Hans spår leder honom till en organisation som står över allt annat i samhället även regeringen som helt enkelt kallas De Aderton, all likhet med De Aderton i Svenska Akademin är bara som säger tillfällig. När väl Axel får lite mer vatten på sin kvarn och teorin visar sig inte bara vara en teori utan dödligt allvarlig börjar en katt och råtta lek som involverar både statsministern och Sveriges Radio.

Boken bjuder en kul lässtund och ger läsarna en lite annan vy över hur vårt samhälle fungerar speciellt vad gäller MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) som jag skulle tro 90% av svenska folket inte har någon aning om exciterar.

Skriven 2018-12-30

print

Våra samarbetspartners