TOP OF THE LAKE bland på HBO Nordics decembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Serier att sträckkolla i december

TOP OF THE LAKE
Säsong 1+2 tillgängliga 15 december

Båda säsongerna av den hyllade, mörka dramaserien TOP OF THE LAKE, skapad av Jane Campion (Pianot) och Gerard Lee, regisserad av Campion och Garth Davis, samt med Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) i huvudrollen, blir tillgängliga på HBO Nordic den 15 december.

I den första säsongen återvänder polisen Robin Griffin (Moss) till sin barndomsstad i Nya Zeeland, för att besöka sin sjuka mor. Snart dras hon in i en lokal utredning då en 12-årig gravid flicka försvinner. I övriga roller ser vi bland andra Holly Hunter (Pianot, Here and Now).

Den andra säsongen, TOP OF THE LAKE: CHINA GIRL, utspelar sig i Sydney där Griffin, som fortfarande återhämtar sig efter de traumatiska upplevelserna på Nya Zeeland, utreder en oidentifierad asiastisk flickas död, som hittas i en resväska på Bondi Beach. Nu ser vi även Nicole Kidman (Big Little Lies) och Gwendoline Christie (Game of Thrones) i andra ledande roller.
TOP OF THE LAKE är en samproduktion mellan BBC Two UK, BBC UKTV Australia & New Zealand och Sundance Channel USA.

THIRTEEN
Miniserie – tillgänglig 22 december

Ivy Moxam (Jodie Comer, Killing Eve) lyckas rymma från källaren hon hållts fången i i 13 år. Det är första dagen på hennes liv i frihet och återförening med familjen – men det är bara början. Familjen har sedan länge givit upp allt hopp och att nu pussla ihop alla bitar blir en kamp. Ivy kan inte heller känna den frid och trygghet hon borde, och hon får veta att hennes kidnappare har lyckats fly. Poliserna Elliott Carne (Richard Rankin, The Crimson Field) och Lisa Merchant (Valene Kane, The Fall) ska beskydda henne. Ivy är den som känner sin kidnappare bäst och får hjälpa teamet att försöka gripa honom. Snart kallnar spåren och polisen börjar misstänka att Ivy inte säger hela sanningen.

THIRTEEN är skapad av Marnie Dickens (Hollyoaks) och regisserad av China Moo-Young (Call the Midwife) och Vanessa Caswill (My Mad Fat Diary). Serien är en samproduktion mellan BBC America och BBC In-House Drama Production England, exekutivt producerad av Elisabeth Kilgarriff (Luther) för BBC Three och BBC America.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners