MALMÖ REDHAWKS: Nichlas Torp fortsätter i Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tidigare under hösten anslöt Nichlas Torp, 29, till Redhawks för att stärka upp backsidan under en prekär tid med mängder av skador. Nu står det klart att han fortsätter i klubben.

– Nichlas har gjort det väldigt bra under den månad som han varit hos oss och han har dessutom tagit en bra roll i omkädningsrummet. Vi ser fram emot att fortsatt se honom som en del av vår backbesättning, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Hittills har det blivit åtta SHL-matcher och ytterligare två matcher i Champions Hockey League för den resolut spelande backen. På lördag är han redo för att dra på sig Redhawkströjan igen, när det väntar bortamatch mot Linköping innan han nästa vecka ska spela sitt första Skåbederby i karriären.

– Det känns jättebra och jag är självklart glad över att få möjligheten att stanna här. Alla har tagit hand om mig väldigt väl och jag tycker att spelsystemet passar mig mycket bra. Allt har bara varit positivt så här långt, säger Nichlas Torp själv i en kommentar.

Samtidigt står det klart att Albin Johansson, 23, har skrivit på för IK Pantern i HockeyAllsvenskan. Han kommer även finnas tillgänglig för spel i Redhawks via det samarbete som finns mellan klubbarna.

– Det är jätteroligt för Albin, som gjort ett bra jobb hos oss. Samtidigt är det naturligtvis bra för oss att veta, att vi har en spelare som kan vårt system innan och utan på så nära håll som i Pantern, säger Sylvegård.

FAKTA / #10 Nichlas Torp
Back, västerfattad
Född: 1989-04-10
Födelseort: Jönköping
Längd / vikt: 181 cm / 92 kg
Moderklubb: HV71
Klubbar i karriären: HV71, Timrå, MODO Hockey, Leksand, Nürnberg.
Meriter: SM-guld 2010, SM-silver 2009, JVM-silver 2009.
Aktuell: Förblir en del av Redhawks backbesättning sedan han stannar i klubben.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners