Traditionellt och nyskapande när Malmö Live Konserthus firar Jul och Nyår

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jul och nyår 2018 på Malmö Live blir en blandning med populära återseenden såsom Julstämning, Nyårskonserter och Wienerafton, och nya spännande satsningar som “En Fröjdefull Jullunch” samt den storslagna avslutningen av Bob Hund-året.

Först ut har vi Edda Magnason (… har du sett världen, Monica Z) som tillsammans med Margareta Bengtson (The Real Group) står på scen i det nyskapande ”En Fröjdefull Jullunch”. En jullunch i stämningsfullt inredd miljö med gripande och rogivande julmusik från skilda genrer. Här kan man koppla av från julhetsen och bara njuta.

– Vi ville göra något eget. Vi sökte det enkla och avskalade där den musikaliska upplevelsen är i fokus, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus

Julstämningkonserterna med Malmö SymfoniOrkester programleds i år av Anders ”Ankan” Johansson (Anders och Måns, På Spåret) och vid sin sida har han solisten Laine Quist. Njut av älskade klassiker och musik för alla åldrar, och räkna med gåshud när hundratals sångare (Lars-Erik Larsson-gymnasiet) i ett skimrande luciatåg fyller konsertsalen med sång från alla hörn. Lördagens tre och söndagens två första konserter är anpassade för de lite mindre barnen i åldrarna 4–7 år.

Malmö SymfoniOrkesters populära Nyårskonsert bjuder på en stämningsfull och varierad musikupplevelse. Nyårsaftonens konsert bjuder på sång av sopranen Gisela Stille, tenoren Joachim Bäckström och orkestern dirigeras av Mei-Ann Chen. Här blandas 1800-tal med 2000-tal, klassiskt med schlager, opera med operett och lugna temperament med eldiga. Kort sagt blir konserten det bästa sättet att inleda nyårsfirandet…

… Om du inte är ett Bob Hund-fan såklart. Bob Hund-året på Malmö Live får en massiv avslutning med “Nu ska vi dansa efter Bob Hunds pipa!”. Ända sedan januari har bandet huserat i konserthuset och skapat en rad speciella kvällar och koncept. Som avslutning bjuder Bob Hund nu in till nyårsfest och konsert med sitt allra mest dansanta material och nattklubb in på det nya året.

Men det hela stannar inte där. Kvällen är också en maskerad, inspirerad av Thomas Öbergs maskerade scenpersona. Publiken uppmanas att komma utklädda. Bob Hund-influerat om man vill det. Men ingen bestämmer, kom som du vill!

– Ta på dig en mask och jag ska säga vem du är, säger Thomas Öberg!

För femtonde gången kommer så den österrikiske dirigenten från Wiener Philharmoniker, Rainer Honeck, direkt från Wien till Malmö för att leda MSO i Wienergalan på Trettondagsafton. Musiken går i samma stil som den kända nyårskonserten i Wien och presentatör är mezzosopranen Maria Forsström. Efter konserten blir det traditionsenligt dans i Malmö Lives foajé, ett uppskattat och populärt inslag genom åren.

Mer info och biljetter:
En Fröjdefull Jullunch
Julstämning för familjen
Julstämning för de mindre
Nyårsgala
Nu ska vi dansa efter Bob Hunds pipa!!!
Wienerafton 2019

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners