MALMÖ REDHAWKS: Redhawks först i Sverige med digitalt analysverktyg

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Capgemini och SAP levererar nu den första SAP Sports One-lösningen i Sverige, till Malmö Redhawks. SAP Sports One hjälper idrottsklubbar och organisationer att digitalisera sin verksamhet genom att koordinera administrationen och allt från träning och lagledning till scouting och medicinska analyser.

Den nya molnbaserade, integrerade plattformen fungerar även i mobilen. Tjänsten gör att Malmö Redhawks kan integrera all idrottsdata och därigenom få viktiga insikter och analyser.

– Vårt otvetydiga fokus är att vara bäst på spelarutveckling, säger Jens Hemström, Affärsutvecklingschef på Malmö Redhawks och ansvarig för SAP SportsOne. Kompetensen och arbetsmetodiken i klubbens sportteam är redan på toppnivå och bygger på professionalism, tålamod och långsiktighet. Med SAP SportsOne spetsar vi till verksamheten ytterligare med innovation och nytänkande samtidigt som vi tänker långsiktigt genom att säkerställa att den samlade kunskapen och informationen finns kvar i klubben över tid, säger Hemstr.

– Vi är glada att Redhawks har valt Capgemini och SAP för att implementera en helt ny digital plattform för prestationsförbättring, säger Fredrik Hedlund, Head of Busines Solutions i Capgemini. Detta är den första av flera sportsimplementeringar med SAP. Vi är mycket stolta över att SAP har valt oss som partner för Sports One-implementeringar i framtiden, säger Hedlund.

– När SAP lanserade SAP Sports One 2015, var ishockey en av de första idrotterna som såg stora fördelar med en smart och enkel lösning, som ger nödvändiga analyser. Vi älskar den entusiasm laget och personalen i Malmö Redhawks visar den här digitala resan, och vi är stolta över att få stötta dem framåt, säger John Gunnarson, Head of SME Business hos SAP Svenska, som själv är ishockeysupporter och utövare.

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners