VASAS FLORA OCH FAUNA släpper album på tyska 23/11!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det finlandssvenska bandet Vasas flora och fauna ger ut ett album på tyska den 23 november. Skivan, som fått namnet Strandgut, innehåller översatta låtar från bandets debutalbum Släkt med Lotta Svärd och uppföljaren Veneziansk afton.

– För några decennier sedan var det i Europa fullständigt naturligt att översätta låtar till olika språk, men på grund av engelskans spridning har den här företeelsen närmast dött ut. Vi vill återuppväcka en gammal praxis, och samtidigt få ett facit på vad som händer med låtarna när vi byter till ett närliggande men ändå främmande språk.

Översättningarna på Strandgut är gjorda av Jonathan del Pozo Rieger och Emely Majrell. Skivan är producerad av Niklas Berglöf.

Bandet gör två konserter i samband med albumet:
23/11 – Göteborg – Oceanen
29/11 – Stockholm – Nalen

© Birds Will Sing For You

print

Våra samarbetspartners