THE EQUALIZER 2

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Antoine Fuqua
Skådespelare: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman, Melissa Leo

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2018-08-24

Efter att ha tagit en paus på två år är Denzel Washington tillbaka som Robert McCall i andra omgången The Equalizer. Om vi räknar bort Tom Cruise verkar det inte alltid vara en kassaskåpssäker succé att återkomma i en följetong hur länge som helst. Bruce Willis och Sly Stallone är ju praktexempel på att gå en match för mycket.

Nåväl, nu är det som sagt bara andra filmen om den f.d. agenten McCall som dragit sej tillbaka till ett Svensson liv men av olika anledningar får gå in i elden igen. Den här gången handlar det om en f.d kollega och god vän som mördas i Bryssel och McCall/Denzel Washington glömmer att han bara har två år till pensionen som han kunnat sitta av i sin taxi. Att storyn vars tema öga för öga inte direkt är oanvänt i actionfilmhistorien ändå håller att återanvändas beror till största delen på Washington.

Den nu för sådana här roller egentligen överårige aktören sätter kött på benen på sin hjälte som människa och inte bara slaktmaskin. Egentligen en sympatisk och intellektuell person som gärna fördjupar sej i böcker och ger draghjälp till ungdomar som är på väg att hamna på glid. Ödet vill således annorlunda, därav dem ständiga likvideringen av omgivningen. Som actionrulle fullt godkänd utan att sätta genren i brand.

Skriven 2018-08-23

print

Våra samarbetspartners