HAUNTED BY DESTINY, Rock Stage den 14 augusti (Malmöfestivalen 2018)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Svensk melodic rock, hårdrock och metal befinner sig onekligen på grön kvist, och det är inte bara de kända namnen, typ Europe, Hammerfall och In Flames som briljerar. Även i undervegetationen på väg upp hittar man otaliga band. Som Haunted By Destiny. Bandet bildades redan 2012, så det borde vara dags för ett mindre genombrott vid det här laget. Sex år av slit är ganska lång tid, trots allt.

Redo för genombrott

Fast det gäller förstås som alltid att vara på rätt plats vid rätt tid. Vilket förstås är det ständiga problemet, men när det rätta tillfället kommer är å andra sidan Norrköpingscombon redo. Åtminstone att döma av gårdagens gig på Malmöfestivalens enda scen där (hård)rockens flagga hålls högt.

En välspelande enhet

För det märktes inte minst att kvintetten vid det här laget utgör en tämligen effektiv och välspelande enhet som kan leverera live. Må så vara att ljudanläggningen inte alltid bidrog till något positivt, men att sällskapet är på rätt väg råder det ingen tvekan om.

Varierat inom ramarna

Stilmässigt rör sig bandet för övrigt inom ett tämligen brett spektrum, vilket framgick rätt tydligt denna tidiga kväll. Från inledande FM-rockande Turning Pages via powerballadtendenserna i See Me till metalöset i Healthy Girl – tänk Nightwish minus gotelementet, samt doften av 00-talet i det oidentifierade postgrungiga alstret strax innan såg bandet till att variera den musikaliska konfekten utan att direkt glida utanför de givna ramarna.

Poplåtar utsmyckade med riff

Fast oavett vilken typ av alster bandet nu tar sig an, så kunde man lita på att melodierna stod i centrum. För i grund och botten sysslar Haunted By Destiny med poplåtar utsmyckade med gitarriff och tung rytmsektion. För egen del ska villigt erkännas att detta är ett tilltalande grepp i min bok, och då inte minst när en kvinna står vid mikrofonen.

Potential att utvecklas

I det här fallet heter frontkvinnan Evelina Eliasson, och hon såg i allmänhet till att lyfta sångerna med sin smittande entusiasm och ljusa klara röst. Ändå bör påpekas att där finns potential för henne att utveckla pipan ytterligare. Och på tal om det här med utveckling. Hela bandet ter sig lovande. Med lite flyt är det här bara början.

Skriven 2018-08-14

print

Våra samarbetspartners