Stanley Cup på Malmö besök

Klicka på bilden, för att se hela bilden

För ett par veckor sedan skrevs ett nytt kapitel i Malmös hockeyhistoria när André Burakovsky blev den förste Malmöfostrade hockeyspelare som var med och vann det finaste pris en hockeyspelare kan vinna nämligen Stanley Cup.

Traditionen är ju att alla spelare som får sitt namn ingraverat i bucklan får lov att visa upp den i sin hemstad och den 9 augusti kom så den åtråvärda trofén till Malmö eller rättare sagt Limhamn. Pokalen kördes in på Limhamns Idrottsplats bara ett stenkast från ishallen där allt började. Det var ju hos Limhamn Hockey (dåvarande Limeburners) som den lille Andrés hockeyfostran formades under bl.a. undertecknats skarpa blick.

Under tre timmar fick så de lokala hockeyfansen en möjlighet att ta bilder på André och Lord Stanleys stora pokal. Köerna var långa och stämningen hög men stoltast av dem alla var pappa Robert.

Foto: Michael Lindström

skriven 2018-08-09

print

Våra samarbetspartners