GUSTAV LINDH – Brygga öl från nybörjare till avancerad ölbryggare (Semic)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

För den som inte kan så mycket om ölbryggning så är detta en suverän guide. Man kan nästa säga att det är en bryggarguide för dummies.

Boken börjar med att kort förklara hur man gör öl och de olika momenten; mälta, krossa, mäska, laka, koka, kyla, jäsa och flaska. Man får även i korthet beskrivet olika bryggmetoder samt bli informerad om de olika ingredienserna (vatten, malt, humle o jäst) även olika bryggarbegrepp som IBU beskrivs. Viktigt är också delen om vilken basutrustning som behövs och vad kostnaden är.

Nästa del av boken avhandlar hur man kan göra ett bra öl med enkla medel. Denna del innhåller även lite tips om vad som kan gå fel dvs vanliga nybörjarmisstag.

Bokens största fokus läggs på delen där du kan få en hel del bra tips om hur du utvecklar din bryggmetod. Allt ifrån vilket vatten du använder, vilken typ av ingrendienser du tillsätter och vilken utrustning som används.

Det ges även lite tips om hur du utvärderar din öl.

Boken avslutas med en mindre receptsamling.

Många hembryggare kanske känner till Gustav Lindh från hans blogg Lindh Craft Beer där han skriver massor om ölbryggning men den flitige hembryggaren har kanske stött på Gustav vid någon hembryggaretävling då han även är utbildad SHBF domare.

skriven 2018-07-29

print

Våra samarbetspartners