MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Ol Parker
I rollerna: Christine Baranski, Pierce Brosnan, Dominic Cooper, Amanda Seyfried, Lily James

BETYG: ETT
PREMIÄR: 2018-07-18

Denna senkomna uppföljare är en sorglig blandning av händelser i filmens nutid och flashbacks till varför rollfigurerna i centrum befinner eller är på väg till en grekisk ö för att fira öppnandet av ett hotell.

Meryl Streep, den första filmens stora stjärna, är med i endast några minuter, hon kanske sprang och gömde sig efter att ha läst det andefattiga och slarvigt skrivna manuset. Hoppandet mellan tidsperioder fungerar inte särskilt bra och gör att filmen känns upphackad och ogenomtänkt. Många rollfigurer och de val de gör ska om, filmen får bestämma, skapa en övergripande feel good-stämning men för mig känns det mesta dystert, jag sitter mest och irriterar mig på hur lite kommunikation hade gjort att många rollfigurer hade haft chans att leva lyckligare liv. För att glömma hur knapphändigt manuset är och hur illa det behandlar allt från huvudpersoner till små bifigurer så är filmen pepprad med dåligt klippta musiknummer.

I bra musikal-filmer så blir låtarna ett med resten av filmens beståndsdelar och story och plot flyter på sömlöst. Här känns det som att hela filmen stannar upp när det är dags för ännu en av ABBAs hits. Om en är ett jättefan av ABBA så kanske distraktionen fungerar och filmen blir njutbar men om så är fallet så är det bättre att sätta på enbart låtarna och slippa det patetiska ramverket. Filmen är, förutom Streeps korta inhopp, fylld med bra skådespelare men ingen är värd att nämna då alla håglöst puttrar igenom speltiden på mediokra vis. Det är dags att signalera S.O.S. och hoppas att någon räddar oss från fler uppföljare, Mamma Mia! Here We Go Again är ett lat och girigt försök till underhållning och kan inte ursäktas på något vis.

Skriven 2018-07-18

print

Våra samarbetspartners