COCO

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Pixar Classic 19, USA 2017
Regi: Lee Unkrich och Adrian Molina
Originalröster: Anthony Gonzalez, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt, Alanna Ubach, Renee Victor
Svenska röster: Adrian Macéus, Jonas Malmsjö, Anders Öjebo, Mauro Scocco, Kajsa Reingardt
(Disney)

BETYG: FYRA

Pixar Classic-serien har nästan på tagit över Disney Klassiker-serien de senaste åren eller så kör de vart-annat-årsprincipen. Hursom så har Disney ett stort övertag gentemot de övriga animationsstudiorna. De är alltid favorit att ta hem Bästa-tecknade-filmoscarn.

Pixars 19 klassiker är en berättelse som grundar sig i den mexikanska traditionen om De dödas dag som infaller kring Allhelgonahelgen. Vi får följa den mexikanska pojken Miguel, som drömmer om ett liv som mariachi (musiker) men tyvärr är musik ett tabu i hans familj. Under ett lite familjegräl råkar Miguel slå in sönder fotoramen som innehåller en bild på hans gammelmormor Coco och hennes föräldrar där bilden av fadern blivit undangömd och han håller i en gitarr. Detta avslöjande får Miguel att dra slutsatsen att han är släkt med den största mexikanske mariachin någonsin vilket leder honom till De Dödas Rike.

Förutom att ha en väldigt lärorik och pedagogisk bakgrundshistoria är berättelsen om Coco en väldig varm och sympatisk film för hela familjen. Självklart innehåller den vinklingar som endast de vuxna uppfattar vilket gör att alla har lika kul.

Likt Bilar 3 är extramaterialet på den vanliga Blu-Rayn väldigt snålt tilltaget. Synd att det riktiga extramaterialet bara finns på 3-disc utgåvan. Min familj är väl det mest intressanta.

skriven 2018-07-14

print

Våra samarbetspartners