SKYSCRAPER

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Rawson Marshall Thurber
I rollerna: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Pablo Schreiber, Byron Mann, Hannah Quinlivan, Roland Møller, Chin Han

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2018-07-12

Dwayne Johnson är en muskelpaketsstjärna som i muskler kan mäta sig eller slå de största i genren, både sådana från för och nu aktiva, men han har också något mer, en charm och, i brist på bättre svenska ord, en ”likeability” som gör de flesta av hans filmer och rollfigurer mer sympatiska än de borde vara. Det gäller även Skyscraper som vinner mycket på Johnsons närvaro.

I grund och botten är detta en rätt medioker film med generisk story som det inte har lagts ner mycket tid på i manusstadiet, en man med hjältemodigt men befläckat förflutet måste rädda sin familj från stereotypa skurkar som har kapat världens högsta byggnad och satt eld på den. För åskådare som letar efter realism eller djuplodande känslor så är det bäst att leta någon annanstans men för de som vill ha bombastisk blockbusterunderhållning så checkar Skyscraper av många boxar.

Om lite tid har lagts på manusets story så har desto mer ägnats åt de intrikata actionsekvenserna som ofta uppnår hisnande underhållande höjder, speciellt om en väljer att se filmen i 3D. Dessa visuella maränger staplas på varandra i ett fint fartfyllt tempo som gör att en inte hinner rulla ögonen åt hur fantasilöst förutsägbart allt är.

Skriven 2018-07-12

print

Våra samarbetspartners