SKYSCRAPER

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Rawson Marshall Thurber
I rollerna: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Pablo Schreiber, Byron Mann, Hannah Quinlivan, Roland Møller, Chin Han

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2018-07-12

Vad trollar man fram ur hatten om man stoppar ner “The Towering Inferno” och “Die Hard” jo “Scyscraper”, inga jämförelser för övrigt eftersom den senare naturligtvis inte spelar i samma division på något plan mer än möjligen vad det gäller effektsökeriet.

Dwayne Johnson är som vanligt en hjälte som sätter logiken ur spel när han flyger och far på världens högsta skyskrapa i Hong Kong med protes och eld och lågor till höger och vänster. För att ytterligare spä på problematiken är även frun och hans två barn nära att bli grillade i samma brasa. I korta drag handlar det om en FBI-agent som förlorar sitt ben i ett gisslandrama och nu vill åldras med familjen i ett mindre hälsovådligt yrke nämligen att utvärdera säkerheten i stora byggnader. Nu handlar det alltså om ett jättelikt skrytbygge i Hong Kong som också intresserar historiens bad guys.

Som actionrulle i popcorndivisionen fungerar filmen med bra styrfart eftersom man inte slösar tid på dialog, logik och substans, det gäller att leverera tempo in absurdom. Det sker med råge varför målgruppen säkert gör tummen upp.

Skriven 2018-07-11

print

Våra samarbetspartners