ADRIFT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Baltasar Kormákur
I rollerna: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2018-06-01

Som vi alla vet är det hav som tar upp den största platsen på vårt klot. Har man inte karta och kompass med sej och vädrets makter mot sej är det svårare att hitta landbacken igen än en öronmärkt telefonkiosk i Tokyo. Tycker ni er ha sett den här filmen tidigare kan det vara “Open Water” ni tänker på där den verklighetsbaserade historien också visualiserades.

Adrift börjar lovande med att filmens hjältinna Tami plaskar omkring i en sjunkande segelbåt. Man tar alltså tillvara Hitchcocks gamla recept att från början lägga ribban högt för att publiken skall sitta på kroken när ribban så långsamt sänks. Så backar man bandet och berättar hur hon träffade hjälten Richard och de tillsammans beslöt sej för en kryssning till San Diego,USA. Nu blir det framledes mest romantiskt småjoller i det förflutna varvat med överlevnadskampen i havet som vi ju redan vet hur det skall sluta.

De två bärande skådespelarna är heller inte guds gåva till yrket och verkar mest kämpa för att även i lidande tillstånd se bra ut. Adrift har sina förtjänster och har man inte sett Open Water kan den väl passera som en habil så kallad “time killer”.

Skriven 2018-05-30

print

Våra samarbetspartners