JONAS HASSEM KEHMIRI bland Albert Bonniers Förlag augustinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nytt från Jonas Hassen Khemiri, Maja Lundgren och en prisbelönt släktkrönika från Danmark
Detta och mycket mer i augusti från Albert Bonniers förlag

Folkets skönhet av Merete Pryds Helle, Urban Andersson (övers.)
Om boken: Marie växer upp på en fattig gård i Langeland på den danska landsbygden. Andra världskriget ändrar allt i tillvaron, sedan väntar storstaden och moderniteten. Men vilket pris betalar man för sin klassresa? Denna episka släktkrönika har vunnit priser i Danmark och skildrar 1900-talets moderna kvinnoöden på ett oförglömligt vis, likt Kristina Sandbergs och Elena Ferrantes romaner.

När Sverige blev modernt av Per I. Gedin
Om boken: Gregor Paulsson var inte bara en framstående konsthistoriker utan också initiativtagare till Stockholmsutställningen 1930, som blev utgångspunkten för det moderna Sverige. Per I. Gedin visar hur funktionalismens ideologi förenades med folkhemsbygget, där auktoritära bebyggelseidéer kom att dominera över människornas behov och humaniteten glömdes bort.

Den skenande planeten av Maja Lundgren
Om boken: Jorden har genomlevt fjärde världskriget och nått en skakig fred. Från det idylliska Zarmina kommer sändebudet Ki för att hålla ett fredstal. Hon lider av spacelag och förstår inte riktigt vad som sker. Varför ser hon överstrukna femmor överallt? Varför pratar hennes värd för sig själv? Och var är Adil och Jingfei, krigets hjältar?
En Pompeji i science fiction-miljö.

Broderier av Burcu Sahin
Om boken:
det som läggs i våra händer
ska så småningom tas ifrån oss
Burcu Sahins dikter börjar i det detaljerade handarbetet, så som det har praktiserats av generationer kvinnor: broderi, sömnad, vävning. Tradition och minne ställs mot rörelse, migration och konflikt – men inte som enkla motsatser, utan som en växande och föränderlig väv.

Mannen i skogen av Jens Liljestrand
Om boken: Trots Vilhelm Mobergs unika status har det inte funnits någon biografi som omfattat hela hans gärning. Först nu, 45 år efter hans död, kommer boken som skildrar Moberg i helfigur. Jens Liljestrand berättar levande och fängslande om en av våra mest komplexa, kontroversiella och storslagna kulturikoner. Mannen i skogen är den definitiva boken om Vilhelm Moberg och hans stund på jorden.

Moderskap av Sheila Heti, Klara Lindell (övers.)
Om boken: Vad vinner den kvinna som skaffar barn, och vad offrar hon? Vad vinner och vad offrar den som avstår? Sheila Hetis roman utspelar sig under de avgörande åren då önskan om frihet ställs mot önskan om barn och beslutet oavsett utgång är oåterkalleligt. I jakten på svar går huvudpersonen Sheila i dialog med sin partner och sina vänner, med konst, filosofi och mysticism. Och hon singlar slant.

Mittvatten av Arne Dahl
Om boken: Sam Berger är misstänkt för ett mord han inte har begått, och partnern Molly Blom ligger i koma. Han flyr till skärgården och väntar på direktiv från Säpos högste chef. Ett terrordåd hotar Stockholm och en jagad mördare – som nu har kidnappat en flicka – kan gå fri. Är Berger lösningen eller en del av problemet?
Arne Dahl visar på nytt sitt mästerskap med Mittvatten, en kriminalroman av internationellt snitt, i samma anda somsuccéromanerna Utmarkeroch Inland.

Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri
Om boken: En pappa återvänder till Sverige för att hälsa på familjen som han en gång övergav. Hans dotter är gravid med fel man, hans neurotiske son har fått egna barn och vill att pappan som nu är farfar ska ta hand om sig själv. Pappaklausulen måste omförhandlas. Men går det? Inte utan krig.
Jonas Hassen Khemiris nya roman handlar om familjehemligheter och blodsband, om gatstenar och dinosaurier, om kärlek och svek. Och utmaningen i att fortsätta vara familj, trots allt.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners