J.K. ROWLING, Fantastiska vidunder och var man hittar dem Filmmanuset (Rabén & Sjögren)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Normalt sett brukar ju många filmer bygga på en litterär förlaga. Så har det ju varit med alla tidigare Harry Potter-filmer bl.a. Men att filmen kommer först och sedan ges boken ut är lite annorlunda, förvisso var detta ganska vanligt i den gamla kiosklitteraturen men knappt i dagens läge. Ok – nu är detta inte en bok som baseras på filmen utan det är det faktiska filmmanuset som publicerats.

Detta grepp påminner ju lite om konceptet bakom Harry Potter och det fördömda barnet som byggde på manuset till pjäsen med samma namn. Läsaren måste dock vara medveten om detta då det förekommer en del bransch-termer, vilka förklaras längst bak i boken. Exempel VO som betyder Voice over…

Själva handlingen i boken behöver vi väl inte gå in på. Eller säg så här – Istället för att se om filmen för tredje gången läs den och sen se om den.

Så vem kan då läsa denna bok. Harry Potter-fansen är väl självklara. Men tror även att boken kan funka för den som varken sett filmen eller hört talas om Harry Potter.

print

Våra samarbetspartners