JANE HARPER – Ny bok “Falska vänner”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Från öken till djungel i uppföljaren till “Hetta”

Aaron Falk kallas in när fem kvinnor efter en teambuildingvandring i bushen plötsligt kommer tillbaka och bara är fyra. Var tog Alice vägen?

Fem kvinnor ger sig ut på vandring i den australiensiska vildmarken för att stärka lagandan. Dag två går de vilse. När de kommer tillbaka är de ordentligt omskakade med öppna sår och ormbett. Och en person saknas: Alice, den manipulativa och illa omtyckta kollegan med stora ambitioner. Poliskommissarie Aaron Falk kallas in, då han utreder det företag kvinnorna jobbar på – Alice är hans kontakt från insidan.

Under förhören med de fyra kvarvarande kvinnorna växer en långt ifrån smickrande bild fram om maktmissbruk och misstro, om giftiga relationer och svek. Ju djupare Falk gräver, desto mer inser han hur farligt det kan vara med brutna förtroenden, särskilt bland panikdrabbade människor. Samtidigt börjar tiden rinna ut för dem att hitta Alice vid liv – Alice med alla hemligheter …

Jane Harper föddes i Storbritannien men har levt stora delar av sitt liv i Australien. Hon har en bakgrund som journalist och 2016 debuterade hon med romanen Hetta, som nominerades till flera internationella priser och såldes till 20 länder. Falska vänner är hennes andra roman.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners