BLADE RUNNER 2049

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sci-Fi drama, USA 2017
Regi: Denis Villeneuve
I rollerna: Ryan Gosling, Harrison Ford, Robin Wright, Jared Leto, Dave Bautista, Ana de Armas
(Universal Sony Pictures Home Entertainment)

BETYG: TVÅ

En av 80-talets mest omtalade sci-fi filmer var nog tveklöst Ridley Scotts Bladerunner (1982), och att det skulle komma en uppföljare kändes ganska givet. Fast att det skulle dröja 35 år trodde väl ingen. Originalfilmen var som bekant en språngbräda för ett antal aktörer som Sean Young, Rutger Hauer och Darryl Hannah, och även Harrison Ford visade en ny sida. Vissa av originalskådisarna dyker även upp i den nya filmen.

Vad blir nu domen för denna senkomna uppföljare? Andra må inte hålla med, men i mina ögon är det en väldigt seg historia. Agenten K (Ryan Gossling) utför ett uppdrag och upptäcker att något har gömts undan myndigheterna. I sitt letande efter svar kommer han agent Rick Deckard (Ford) på spåren. Efter sisådär sju timmar (ja det kändes så) hittar han honom äntligen. Nu börjar saker hända och filmen får lite fart.

Filmen är ju väldigt vacker och poetisk, men alla scener känns på tok för långa. Dialogen är väldigt knapphändig och trist. Som helhet en liten besvikelse, helt enkelt.

Extra materialet består av en fördjupning av filmens design samt tre korta prologer till filmen varav två av dem är regisserade av Ridly Scotts son Luke.

Skriven 2018-04-07

print

Våra samarbetspartners