MARI JUNGSTEDT bland Albert Bonniers Förlag juninyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En ny Jungstedt, vargattacken på Kolmården 2012 och om att orkar vara stark när det är som mörkast
Detta och mycket mer bland Albert Bonniersförlags elva nyheter i juni

Flickan utan hud av Mads Peder Nordbo
Om boken: Den danska journalisten Matthew Cave flyttar till Grönland där han ska rapportera om en mumie man har upptäckt i isen. Men på fyndplatsen är mumien borta och en vakt brutalt mördad. Mordet är utfört på samma sätt som fyra mord som skedde på 1970-talet, mord som aldrig uppklarades. Matthew får oväntad hjälp av en ung inuit, hennes kropp är fylld av tatueringar, tatueringar som döljer mycket värre märken på hennes hud.

Silvervägen av Stina Jackson
Om boken: För tre år sedan försvann Lelles dotter spårlöst. Nu tillbringar han de ljusa norrlandsnätterna med att köra utmed väg 95, även kallad Silvervägen. Till samma ort flyttar Meja och hennes mamma, Meja är lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann. När höstens mörker närmar sig försvinner ytterligare en flicka och Lelle och Meja förstår att deras liv för evigt kommer att vara sammantvinnade. Silvervägen är en berörande psykologisk spänningsroman om att orka vara stark när det är som svårast.

Tredje riket av Robert Bolaño
Om boken: Redan 1989 skrev Roberto Bolaño denna roman, som han före sin död började bearbeta på nytt och som nu ges ut postumt. Udo Berger är tysk mästare i krigsspel. Han reser med sin flickvän Ingeborg på semester till en liten ort på Costa Brava, men istället för att ligga på stranden stannar han på hotellet. Först om kvällarna går de ut och upptäcker då en annan värld än turisternas.

På öppet hav av Nora Roberts
Om boken: Äventyraren Cameron Quinn har återvänt hem för att uppfylla sin adoptivfars sista önskan – att ge 10-årige Seth samma trygghet som Cam själv en gång fick. Cam och hans bröder måste visa sig mogna för uppgiften, något som inte blir lättare när den bestämda och livfulla socialarbetaren Anna Spinelli kliver in på gården – och rakt in i Cams hjärta. Det här är första delen av fyra i serien om Familjen vid Chesapeake Bay.

Vargattacken av Lars Berge
Om boken: I juni 2012 hittas en sargad kvinnokropp inuti ett av Kolmårdens varghägn. För första gången på 200 år har en människa dödats av vargar i Sverige. Medierna beskriver händelsen som obegriplig. I själva verket har ett livsfarligt experiment pågått i decennier på Nordens största djurpark. I försöken att göra människor till en del av vargflocken passerades till slut den gräns som skiljer oss från naturens kaos och död.

Mannen utan skugga av Joyce Carol Oates
Om boken: I Mannen utan skugga utforskar Joyce Carol Oates hjärnans och hjärtats mysterier. Var sitter kärleken? Och vad betyder minnet för förmågan att älska en annan människa? Den 17 oktober 1965 klockan 09.07 möter Margot Sharpe den karismatiske Elihu Hoopes för första gången. Hon är en ung ambitiös neuropsykiatriker, han en trettiofemårig man vars korttidsminne har ödelagts av en hjärninflammation. Margot viger sitt liv och sin karriär åt den exceptionelle patienten och blir allt mer besatt av de möjligheter Projekt E.H. rymmer. Mannen utan skugga är en roman om ensamhet, forskningsetik, passion, åldrande och minne.

Annars skjuter jägaren mig av Nele Neuhaus
Om boken: Dagarna före jul nås kriminalinspektör Pia Kirchhoff av ett telefonsamtal som får hennes semesterplaner att gå om intet. I det lilla samhället Eschborn utanför Frankfurt har en äldre kvinna skjutits ihjäl av en okänd gärningsman. Kort därpå inträffar ytterligare ett liknande mord: en kvinna skjuts genom köksfönstret. Inget av offren hade några kända fiender. Varför måste just de dö?

Andarnas labyrint av Carlos Ruiz Zafón
Om boken: Alicia Gris har fått i uppdrag av säkerhetstjänsten att utreda vad som hänt med en av Francos ministrar, som försvunnit under mystiska omständigheter. Sökandet leder henne in i Barcelonas skuggvärld och till den förtrollande bokhandeln Sempere & söner. Men svaren som Alicia finner visar sig vara livsfarliga. Den mästerliga finalen på serien som inleddes med Vindens skugga.

Ett mörker mitt ibland oss av Mari Jungstedt
Om boken: Under havskappseglingen Gotland Runt blåser det upp till rytande storm och besättningen på en av båtarna hamnar i sjönöd när masten knäcks och de tvingas in till land. I strandkanten upptäcker de en död man med krossad skalle, munkavle och bakbundna händer. I den intensiva mördarjakten hamnar kommissarie Knutas och Karin Jacobsson i ett förödande mörker. Ett mörker mitt ibland oss.

Hon tackade gudarna av Jussi Adler-Olsen
Om boken: Då den irakiska säkerhetstjänsten ber affärsmannen Peter de Boer om hjälp att försätta ett stort västerländskt bolag i konkurs hamnar han i ett svårt dilemma. Han åtar sig uppdraget under hot, och plötsligt dras han och nya medarbetaren Nicky Landsaat in i ett livsfarligt internationellt spel. Hon tackade gudarna är en fristående thriller av författaren till böckerna om Avdelning Q.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners