POPAGANDA 2018 – First Aid Kit klara

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Världens bästa First Aid Kit till Popaganda

Klockan slår 15.30 den 29 augusti 2008. På lilla scen står First Aid Kit och ska precis genomföra sin första spelning på Popaganda. Tio år, eller ett decennium, har alltså gått sedan världens bästa First Aid Kit spelade på Popaganda första gången. I år kan vi stolt berätta att First Aid Kit kommer tillbaka till Eriksdalsbadet, den här gången som en självklar avslutningsakt på vår stora scen. Biljetterna till Popaganda 2018 finns ute nu!

Två veckor innan spelningen på Popaganda 2008 hade First Aid Kit publicerat ett klipp på Youtube, som idag är svensk musikhistoria. Systrarnas fantastiska version av Fleet Foxes “Tiger Mountain Peasant Song” ledde till ett tidigt internationellt genombrott för vad som idag är ett av Sveriges mest älskade band.

Sedan dess har First Aid Kit bland annat hunnit släppa fyra album, fått Polarprisvinnare (och de flesta av oss andra) att gråta på löpande band genom sina fantastiska uppträdanden och turnerat för utsålda hus världen över. Med låtar som “Emmylou”, “My Silver Lining”, “Fireworks”, “It’s a Shame” och “Stay Gold” har de erövrat både radiokanaler och våra hjärtan.

Tidigt i år släpptes det nya hyllade albumet “Ruins” och bandet befinner sig sedan dess på en omfattande världsturné. Så sent som igår spelade First Aid Kit inför ett utsålt Lisebergshallen och detta följs idag upp av två slutsålda kvällar på Waterfront i Stockholm. I sommar kommer bandet tillbaka för ett fåtal Sverigespelningar och den enda Stockholmsspelningen blir på Popaganda 2018.

”Vi är så otroligt stolta över att genom åren fått vara en liten del av First Aid Kits musikaliska resa och tycker att det är fantastiskt att de nu får avsluta en av våra festivaldagar på Eriksdalsbadet”
– Johan Rosén, Föreningen Popaganda

POPAGANDA 2018
31 augusti – 1 september
Eriksdalsbadet, Stockholm
Festivalpass: 850 kr inkl serviceavgift
Åldersgräns: 13 år

© Popaganda

print

Våra samarbetspartners