WILMER X firar 40 år med sin 1000:e spelning och sommarturné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med ren, oförfalskad kärlek till musik startade Wilmer X en musikalisk resa som i år firar 40 år. Svängig rythm’n’ blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger är fundamentet.

En lång, imponerande karriär fylld av spelglädje, party och fantastiska låtar ligger bakom Wilmer X. Men som Nisse Hellberg sa i ett annat pricksäkert citat: ”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?”

Just det är precis vad Wilmer X ämnar göra 2018. När de för sju år sedan gjorde sin senaste spelning var det den 999:e spelningen i ordningen för bandet. Där kan man inte gärna lämna räkneverket. 40-årsjubileet markerar därför Wilmer X 1000:e konsert som äger rum på Sweden Rock Festival. Den följs sedan av en turné runt om i landet.

Wilmer X tog under det sena sjuttiotalet sina första stapplande steg som Wilmer Pitt. Ett namn vars ändelse inför släppet av bandets första mini-LP byttes mot det mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

”Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat”. Ett klassiskt Hellberg-citat Wilmer X i allra hösta grad levt efter.

Wilmer X 2018 är Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst och Sticky Bomb. Bandet får under sommaren också förstärkning av Janne Lindén på gitarr.

Wilmer X sommaren 2018
9/6 Sölvesborg, Sweden Rock
30/6 Tyringe, Torsjö Live
5/7 Borlänge, Peace & Love
6/7 Ystad, Öja Krog
13/7 Hasslö, Hasslöfestivalen
14/7 Visby, Wisby Strandfestival
1/8 Halmstad, Hotel Tylösand Solgården
2/8 Borgholm, Slottsruinen
10/8 Malmö, Malmöfestivalen
20/9 Stockholm, Gröna Lund

Fler spelningar presenteras inom kort.

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners