GAME NIGHT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Jonathan Goldstein, John Francis Daley
Skådespelare: Jason Bateman, Rachel Mcadams, Billy Magnussen, Sharon Horgan, Lamorne Morris, Jesse Plemons, Kyle Chandler

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2018-03-02

Max och Annie träffas under ett pubquiz, de har samma mördande tävlingsinstinkt och i ett snabbt och elegant inledande montage visar filmen hur deras liv tillsammans utvecklas. När vi landar i ett nu så har de svårt att skaffa barn, läkaren tror det beror på stress och paret undrar om de kanske styrs för mycket av tävlingsinstinkten eller om det kan vara Max syskonrivalitet med hans på ytan framgångsrika bror som ställer till det? Allt ställs på sin spets när nämnde broder ställer till med en extravagant spelkväll utöver det vanliga, ett kidnappningsmysterium med Max, Annie, han själv och resten av spelgänget som pjäser. Vad ingen vet är att det finns illvilliga skurkar som inte är intresserade av spel men dock verklig kidnappning.

Med dessa premisser skulle vi kunna prata om en skräckthriller men Game Night är en actionkomedi som främst bygger på att sätta ”vanliga” människor i farofyllda och extraordinära situationer som de tror ingår i ett spel, något som gör att de missar att deras liv och tillvaro är i fara. Jason Bateman och Rachel McAdams är bra som ”straight men” till allt kaos runtomkring dem och deras reaktioner till situationer som vi åskådare vet är betydligt mer laddade än de tror ger upphov till en hel del skratt. Deras skådespeleri-insatser gör också att vi bryr oss om deras rollfigurers öden på djupare plan än hur mycket humor de bidrar med.

Regissörerna John Francis Daley och Jonathan Goldstein balanserar bra mellan action och komedi utan att det väger över för mycket åt något håll, tonen är konsekvent filmen igenom men twistarna i manuset blir några för många med en sökt känsla som oönskat resultat. Som helhet så är Game Night snygg underhållning som roar för stunden utan att lämna kvar några riktigt bestående avtryck.

Skriven 2018-03-02

print

Våra samarbetspartners