KIM LARSEN till Tivolis fredagsrock

Klicka på bilden, för att se hela bilden

For 22. år i træk løfter Tivoli sløret for årets Fredagsrockprogram, som i år vægter, at der er noget for alle på tværs af genrer. Tivoli har netop fået tilladelse til at hæve lydniveauet med 7 dB(A), som vil give en væsentligt forbedret koncertoplevelse med endnu bedre lyd til 20 store koncerter. Programmet spænder fra Kim Larsen over de norske popikoner i a-ha til The Hollywood Vampires med de levende legender Alice Cooper, Johnny Depp og Joe Perry. Der bydes også på Scarlet Pleasure, Marie Key samt hip hop med L.O.C. Tivoli fylder 175 år og åbner jubilæumsåret med Christophers pop-hits fredag den 13. april kl. 22.00

Fredagsrock bliver årligt besøgt af op mod en halv mio. musikfans, hvilket svarer til en håndfuld musikfestivaler tilsammen. I år er der sat ekstra god plads af til de stærkeste aktuelle danske navne samt til koncert-konstellationer, der kun kan opleves i Tivoli. Publikum kan se frem til 24 fredage med i alt 36 bands og artister.

Underdirektør Kultur i Tivoli Nikolaj Koppel siger:
” Vi glæder os over de forbedrede lydforhold, som både vi, vores optrædende kunstnere og rigtigt mange af vores Fredagsrock-gæster har efterspurgt i noget tid. Den ekstra lydvolumen er virkelig en gave til de hundredtusindvis af musikfans, der holder af at høre musik i Tivolis helt unikke omgivelser.

Programmet har i år en bredde og en tyngde, der er en jubilæumssæson værdig. Københavnere og andre besøgende kan glæde sig til et stærkt program, der byder på både nye og veletablerede navne fra den danske musikscene krydret med et par udenlandske perler.”

Masser af rock og hip hop
Det er lykkedes at få The Hollywood Vampires på årets plakat. De er kendt for deres fortolkninger af rockklassikere som eksempelvis Led Zeppelins ”Whole Lotta Love”. Programmet tæller også navne som Carpark North, der må betegnes som værende Danmarks førende elektro-rockere, og så er det første gang i over 10 år, at det anmelderroste rockband Mew spiller til Fredagsrock. Magtens Korridorer, der i høj grad er et band med noget på hjerte, er blandt landets mest efterspurgte rock-orkestre og lægger vejen forbi Tivoli i juni måned.

Der bliver gået til stålet når L.O.C., Sivas og Node med udsigt til Nimb og Tivolis kulørte lys går på scenen. Den danske rap-yndling Marvelous Mosell optræder sammen med veteranerne MC Einar og Rockers by Choice. Det er i år 30 år siden at de to sidstnævnte udgav deres debutplader i Danmark, hvilket betegnes som dansk raps fødsel.

Kim Larsen spiller i Tivoli
Fredagsrock ville ikke være Fredagsrock, hvis ikke programmet bød på kærlige genhør med kunstnere, der gennem årene har været publikumsfavoritter og fungeret som lydtapet i vores liv. Der forventes mange fans til Kim Larsen, hvor alle opfordres til at komme i god tid før koncertstart. Navne som Lis Sørensen, Stine Bramsen og Burhan G vil alle byde på sikre og iørefaldende genhør. Michael Falch, der i disse år oplever et regulært comeback på de store scener, er også tilbage i Carstensens Have – denne gang deler han aftenen med Hush, som med et salg på over 100.000 albums er en af Danmarks største succeser inden for folket pop-country.

Alex Vargas er tilbage i Danmark efter en række udsolgte koncerter i England, USA og succes i Royal Arena. Han er om nogen det seneste år blevet en del af lydtapetet både blandt yngre og ældre musikfans. Scarlet Pleasure, der slog igennem i 2014 med radiohittet ”Windy”, er også blandt de mest populære popnavne i Tivoli og det er med stor tilfredshed, at det er lykkedes at sikre den danske trio igen.

Programchef i Tivoli Rune Erbs Ledet udtaler:
”Det er altid en fornøjelse at booke danske artister til Tivoli, da de fleste musikere ser Tivoli som deres egen baghave og elsker at spille her. For mig er Plænen Danmarks ukronede open-air nationalscene, og Fredagsrock en folkefest for alle. Derfor er det vigtigt, at der er noget for alle aldre og musikalske præferencer og det synes jeg årets program favner. Musik bringer folk sammen og Tivolis 175 år gamle have er den perfekte ramme for dette”.

Dobbeltkoncerter
Der er i år mere end ti dobbeltkoncerter. Det er værd at lægge mærke til, at Peter Sommer og Gangway samme aften optræder med deres særegne og melodiske sange, der både appellerer til danseskoene såvel som eftertænksomheden. Kesi og Hugo Helmig er begge navne, som i den grad er på vej frem, og mon ikke de kan se frem til et større gennembrud blandt musikfans denne sommer?

Fredagsrock lukker og slukker den 21.09.18 med Søren Huss. Koncerten bliver med sikkerhed en særlig intim koncertoplevelse. Gæsterne får samme aften også fornøjelsen af den tidligere forsanger fra Ulige Numre, Carl Emil, der bl.a. optræder med ny-klassikere som ”Frit Land” og ”København”.

Fredagsrock 2018 program
13. april Christopher
20. april Sivas + Node
27. april Marvelous Mosell + MC Einar + Rockers by Choice
4. maj Carpark North
11. maj Gilli + Djämes Braun
18. maj Michael Falch og dét band + Hush
25. maj Peter Sommer + Gangway
1. juni Kesi + Hugo Helmig
8. juni The Hollywood Vampire
15. juni Marie Key
22. juni Stine Bramsen + Barbara Moleko
29. juni Magtens Korridorer
6. juli Citybois + Skinz + Faustix
13. juli Kim Larsen
20. juli L.O.C.
27. juli a-ha
3. august Burhan G
10. august Lis Sørensen + Karl William
17. august Alex Vargas
24. august Scarlet Pleasure
31. august Mew
7. september Bliver offentliggjort senere
14. september Bliver offentliggjort senere
21. september Søren Huss + Carl Emil Petersen

Mangler to navne som afsløres senere
Der mangler fortsat at afsløres to solide Fredagsrock navne. De er dog værd at vente på. Afsløringen af de to sidste koncerter meldes ud senere.
Fredagsrock afvikles i perioden fra 13. april og frem til den 21. september
Alle koncerter begynder kl. 22:00 og er gratis for Tivolis gæster.

Inner Circle
Der er fri adgang til alle koncerter efter indgang til Tivoli – og for fans, der ønsker at komme helt tæt på vil der til en lille håndfuld koncerter være mulighed for på forhånd til at sikre sig en Inner Circle billet. Foreløbig er der tale om a-ha den 27. juli og Kim Larsen den 13. juli. Salget til Inner Circle for Kim Larsen åbnes for alle fredag den 2. marts klokken 10:00, men allerede i dag 1. marts, er det muligt for årskortholdere at sikre sig en plads forrest på Plænen.

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners