MALMÖ ÖL- OCH WHISKEYFESTIVAL räknar med besöksrekord – “ökat intresse för mat och dryck i regionen”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

9-10 mars förväntas rekordmånga, 14 000 personer, att besöka Malmö öl- och whiskymässa. Besöksantalet har ökat stadigt de senaste åren och mässan har etablerat sig som södra Sveriges största mässa för öl och destillat.
– Det är fantastiskt att se den utveckling vi gjort, från några tusen besökare till att vi i år räknar med 14 000 besökare, det visar vilket enormt intresse det finns för mat och dryck i regionen, säger Björn Lindell som grundat mässan.

Sveriges bryggerier har de senaste åren rapporterat en snabb ökning av antalet ölbryggerier i landet. På bara tio år har antalet ölbryggerier gått från cirka 30 till över 300. Ett växande intresse för öl i kombination med svenskarnas ökade matintresse tror Björn Lindell är viktiga faktorer som bidragit till Malmö öl- och whiskyfestivals framgång.

– När vi startade för åtta år sedan fanns det inte särskilt många bryggerier i södra Sverige, det har förändrats radikalt. Dessutom har intresset för öl, whisky och andra alkoholdrycker växt väldigt mycket och folk är i regel mer pålästa och nyfikna när det kommer till mat och dryck än tidigare, säger Björn Lindell.

Den gastronomiska stjärnglansen över Skåne har också bidragit till mässans popularitet. De senaste åren har flera skånska restauranger tilldelats stjärnor i Guide Michelin.– Skåne och södra Sverige är en väldigt intressant gastronomisk region just nu som lockar många mat- och dryckesintresserade. Det märks verkligen att det finns ett ökat intresse för mat och dryck i regionen som smittar av sig på vår mässa.

Björn Lindell startade själv sin karriär som sommelier i restaurangbranschen, men fann att södra Sverige saknade en bra och etablerad mässa in om öl, whisky och andra alkoholdrycker. 2010 bestämde han sig för att pröva vingarna och startade Smak av whisky som senare blev Malmö öl- och whiskyfestival.

– Det har varit en fantastisk resa. Att driva en mässa av det här slaget är ett hårt arbete som jag aldrig hade kunnat göra utan mina fantastiska kollegor. Jag är väldigt glad för den utveckling vi haft och att kunna säga att vi idag faktiskt är störst i södra Sverige.

Fakta Malmö öl- och whiskyfestival

Södra Sveriges största mässa inom öl och destillat som arrangeras för åttonde gången den 9-10 mars på Malmömässan.
6000 portioner mat serveras och närmare 20 000 liter öl dricks.
14 000 besökare förväntas kommer till årets mässa.
Över 100 utställare med över 500 olika drycker.

© Numera Mässor AB

print

Våra samarbetspartners