BODALs debutalbum ute 6/3

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kolla in detta fina debutalbum från Bodal, ute 6/3 på Playground Music.

Två gitarrer, ett piano, tre röster.
Bodal gör sårig singersongwriter på svenska.
Som om Laurel Canyon var en del av det jämtländska fjällmassivet.
Denna trio bor i Göteborg men har rötterna i östersundstrakten och med det kommer ett genuint norrländskt vemod.

I en stuga några mil utanför Östersund isolerade sig bandet i vintras för att spela in sin debutskiva. Nakna, uppslitande texter om hjärtesorg bäddades in med stämsång, steelguitars och västanvindens tjut.

”Ibland man måste man vända sig åt ett annat håll. Efter att gastat oss hesa i replokaler och på klubbar var det dags för en ny riktning. Bodal bildades i ett kök. Eller bildades är kanske fel ord. Vi växte mera fram. Från början träffades vi och sjöng mest. I flera år satt vi där i köket och sjöng. Bara för oss själva. Världen utanför fick vänta. Långsamt började musiken ta form. Popen gav plats åt country, americana och folk. Låtarna blev mer avskalade än tidigare. Vi hittade varandra. Vi hittade vår röst. Efter något år så vågade vi oss ut ur bubblan. Det var dags att spela in musik. Men vi ville göra det på vårt sätt, på våra villkor. En gammal vän till oss hade då färdigställt en studio i skogen några mil norr om Östersund. Perfekt. Att spela in skivan där kändes rätt för exiljämtarna i bandet. En bistert kall vintervecka isolerade vi oss i studion. Våra sånger om hjärtesorg och uppbrott kläddes upp med banjo, steelguitar och fiddle. Och så sjöng vi. Precis som vi gjort i köket där allting började. Nu är vi väldigt stolta att äntligen dela vår debutskiva, Sånger i natten med resten av världen.”
Per-Olof Stjärnered, låtskrivare i Bodal

Tidigare har singlarna Skitår, Trolldom och Upp på ett berg släppts.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners