MACHINE GUN KELLY bland Studio S:s februarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Iskall februari, iskalla skådespelare

Februari månad må ha börjat kall, men ingenting är kyligare än Charles Bronson! I sin första huvudroll gör han entré som Machine Gun Kelly, en brutal gangster, som tillsammans med sin lika kyliga men vackra flickvän Flo gör staden osäker. Vi släpper även en till klassiker: Staden som fruktade solnedgången, på både DVD och Blu-Ray! Den är dessutom baserad på verkliga händelser vilket gör den lite extra skrämmande.
Scrolla ner för att se fler releaser i februari samt vårt nya inslag, Ur arkivet, där vi kommer att ta lite närmare titt på några av våra klassiker.

Aktuellt på BLU-RAY, DVD och VoD februari 2018

Staden som fruktade solnedgången (Blu-ray, DVD och VoD) 12/2
Våren 1946 i Texarkana. Två ungdomar smiter iväg i sin bil för att ha sex på en öde väg när en maskerad man lösgör sig ur skuggorna och misshandlar dem brutalt. Exakt tre veckor senare slår mannen till mot ett nytt kärlekspar, men dessa överlever inte. Skräcken sprider sig snabbt i den lilla staden, där befolkningen beväpnar sig och barrikaderar sig i hemmen. Polisen kallar in den aktade Texas Rangern J.D. Morales att leda jakten, som snart kommer utvecklas till att bli ett av de mest ökända mordfallen i USAs historia…
STADEN SOM FRUKTADE SOLNEDGÅNGEN är inspelad på plats i Texarkana och i huvudrollen ser vi Oscarbelönade Ben Johnson (Det vilda gänget). Filmen har med åren blivit en kultfavorit och nyinspelades 2014 under samma titel. Ett av morden i filmen – där en trombon är inblandad – tillhör skräckhistoriens mest beryktade.

Machine Gun Kelly (DVD, VoD) 12/2
FILMEN SOM STOPPADES AV SVENSKA CENSUREN I ELVA ÅR
I en storm av kulor gör George ”Machine Gun” Kelly sin entré i 1930-talets gangstervärld med snabbt avancemang på FBI:s ”Most Wanted”-lista. Vid sin sida har han alltid flickvännen ”Flo” Becker, som är lika smart som hjärtlös. Det perfekta gangsterparet kan tyckas. Men Kelly lider av en fruktansvärd dödsångest, vilket gör att ett bankrån förvandlas till ett blodigt fiasko. Nu är det inte bara polisen som vill se Kelly genomborrad av kulor – utan även hans kumpaner…
MACHINE GUN KELLY var en för sin tid väldigt rå och brutal film. Filmen totalförbjöds två gånger i Sverige, vilket fördröjde dess biopremiär i elva år. Charles Bronson gjorde här sin första huvudroll och för regin svarade den legendariske kultkungen Roger Corman.

Blodsband (DVD, VoD) 12/2
VÄRLDENS MEST SÅLDA SNUTFÖRFATTARE ED MCBAIN
En stormig natt rusar en fjortonårig flicka in på polisstationen. Blodig och sönderriven berättar hon hur hon och hennes kusin tagit skydd för regnet i en gränd när en okänd man plötsligt gått till attack med en kökskniv. Skräckslagen har hon tvingats bevittna hur kusinen våldtagits och huggits ihjäl. Inspektör Steve Carella söker upp stadens mest ökända sexförbrytare och börjar nysta i fallet, som snart kommer ta en oväntad vändning…
Under femtio års tid gjorde Ed McBain (1926-2005) storsuccé med sina 52 böcker om Steve Carella & co. Hans romansvit är inte bara historiens mest sålda i snutgenren, utan också den mest plagierade. Sjöwall & Wahlöö tillhörde hans största beundrare.

Heatstroke (DVD) 19/2
Karoo, Sydafrika. Ett ökenområde ökänt för sin extrema hetta. Hit anländer forskaren Paul, hans nya flickvän och hans bångstyriga dotter för att studera de blodtörstiga hyenornas liv. Men hyenorna är knappast det farligaste släktet i omgivningen. Här huserar en grupp vapensmugglare och när de blir tagna på bar gärning med tjuvskytte har de inte för avsikt att lämna efter sig några vittnen. Med både bil och flygplan jagar de sitt tvåfotade villebråd, som snabbt får slut på mat och vatten under den obarmhärtiga solen…
Peter Stormare spelar en sällsynt otäck vapensmugglare i denna spännande thriller där vi också möter Stephen Dorff (Blade, Public Enemies) och Maisie Williams (Arya Stark i Game of Thrones) i sin första filmroll.

Ur Arkivet

Rififi (1955)
Iförd hatt, trenchcoat och med en Gaulois ständigt dinglande nedanför de sorgsna ögonen återvänder Tony (Jean Servais) till ett grådaskigt Paris efter fem år bakom galler. När han inser att hans kvinna vänstrar med en annan gangster låter han sig övertalas till ett sista jobb – en stöt med 240 miljoner i potten, som utmynnar i en av de mest berömda filmscenerna i historien.
Den detaljerade planeringen av dådet, som kom till att vara en inspiration för många kommande kriminalfilmer, är ett av filmens starkaste sidor. Den nästan 30 minuter långa kuppen, som porträtteras med hög realism, håller åskådaren på högspänning hela vägen.

© Studio S

print

Våra samarbetspartners