MARIA ADOLFSSON bland Wahlström & Widstrands aprilnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En ny spänningsserie, Nesbø i Shakespeare-anda & en stark irländsk utvecklingsroman

Felsteg av Maria Adolfsson
Om boken: Kriminalkommissarie Karen Eiken Hornby vaknar upp i ett hotellrum i sällskap med fel man efter ostronfesten i Doggerland. Samtidigt hittas en kvinna brutalt ihjälslagen i sitt kök. Karen får i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlättas av att offret varit gift med hennes arrogante chef.
Karen har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.
Doggerland är en ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Idag består Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel. Kulturen präglas av en blandning mellan det skandinaviska och det brittiska. Felsteg är den första boken om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i Doggerland.

Macbeth av Jo Nesbø, Per Olaisen (övers.)
Om boken: Kommissarie Macbeth är stadens främsta polis. När ett tillslag mot en stor knarkleverans förvandlas till ett blodbad blir det hans uppgift att rensa upp. Macbeth tycks ha allt inom räckhåll – makt, pengar och respekt. Men han är även en före detta missbrukare, med ett trasigt förflutet. Plågad av hallucinationer och paranoia kommer han inte att kunna få det som rättmätigt är hans, om han inte dödar för det. Jo Nesbø har förvandlat Shakespeares berömda pjäs till en gastkramande thriller om makt, hämnd och skuld.

Hjärtats osynliga raseri av John Boyne, Hans-Jacob Nilsson (övers.)
Om boken: Irland 1945. Den gravida 16-åriga Catherine Goggin kastas ut från kyrkan av prästen, förskjuts av sin familj och tar bussen till Dublin. Där föder hon sin son, Cyril, och lämnar bort honom. Från det ögonblicket får vi följa Cyril genom åren fram till 2015, i en stark och bred utvecklingsroman. En roman med läsös, svärta och originalitet.
John Boyne, född 1971, har skrivit drygt ett dussin romaner för barn och vuxna, varav Pojken i randig pyjamas har blivit en succé över hela världen.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners