MALMÖ REDHAWKS: Jens Olssons karriär fortsätter i Malmö

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inför säsongen 2012-13 vände Jens Olsson, 33, hem efter utlandsäventyr i Frankrike och Tyskland. Sedan dess har Malmösonen var Redhawks trogen och nu förlänger han kontraktet med två nya säsonger.

– Vi är självklart glada att kunna förlänga med Jens. Han är en duktig SHL-back och en av våra egna som varit med på resan från HockeyAllsvenskan. Han är skicklig såväl offensivt som defensivt och kan logga många minuter för oss. Han är dessutom väldigt vältränad och bör kunna ha en väldigt lång karriär, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Så här långt in på säsongen är Jens Olsson den Redhawksspelare som matchats hårdast med nära 21 minuters istid/match och han har också medverkat i samtliga 37 SHL-matcher. På dessa har det blivit 15 poäng och med sina sju mål är han en av seriens målfarligaste från blålinjen.

– Jag älskar att spela i det här laget och att representera Malmö Redhawks. Att få vara med på den fortsatta resan, som vi inledde för några säsonger sedan, är något jag vill vara, en resa mot nya mål och förhoppningsvis ett SM-guld, säger Jens Olsson själv.

Det nyskrivna kontraktet gäller till våren 2020.

FAKTA / #28 Jens Olsson
Back, vänsterfattad
Född: 1984-12-09
Födelseort: Malmö
Läng / vikt: 182 cm / 86 kg
Moderklubb: IK Pantern
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Mörrums GoIS, Bofors, Södertälje, Rouen, München.
Meriter: Fransk mästare 2011, Fransk cupmästare 2011, JSM-silver 2002 och 2004, Avancemang till SHL 2015, Poängkung bland backar i HockeyAllsvenskan 2014.
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med Redhawks över de två kommande säsonger.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners