EVERYTHING IS RECORDED släpper debutalbum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Richard Russell är en minst sagt produktiv man – han är musiker, stjärnproducent och medgrundare till XL Recordings. Efter ett sammanförande av dessa meriter avslöjar han nu släppet av debutalbumet vid namn Everything Is Recorded by Richard Russell signerat hans samarbetsprojekt Everything Is Recorded. Albumet släpps den 16 februari.

Everything Is Recorded består av en imponerande och internationell skara musiker: Sampha, Obongjayar, Kamasi Washington, Damon Albarn, Giggs, Ibeyi, Wiki, Syd, Rachel Zeffira, Infinite, Green Gartside, Peter Gabriel och Owen Pallett. Resultatet av detta magiska samarbete beskrivs som ”a masterclass in the art of collaboration” av Q Magazine, och albumet inkluderar singlarna Close But Not Quite (feat. Sampha) och Show Love (feat. Syd & Sampha).

Everything Is Recorded by Richard Russell spelades in i Russells studio i London, en studio som förvandlats till ett andra hem för både nya och etablerade artister som låtit kreativiteten flöda där. Den experimentella miljö som uppstod inspirerade Russell att ta vara på spontaniteten och gemenskapen som uppstod därigenom. Resultatet är en själfull, tidlös och modern skapelse som inte får missas.

Russell släppte nyligen singeln Bloodshot Red Eyes (feat. Infinite & Green Gartside).

Låtlista
1. Intro
2. Close But Not Quite (feat. Sampha)
3. She Said (feat. Obongjayar & Kamasi Washington)
4. Wet Looking Road (feat. Giggs)
5. Mountains Of Gold (feat. Sampha, Ibeyi, Wiki and Kamasi Washington)
6. Show Love (feat. Syd & Sampha)
7. Echoes In The Bone – Interlude (feat. Rachel Zeffira)
8. Bloodshot Red Eyes (feat. Infinite & Green Gartside)
9. Cane (feat. Ibeyi)
10. Purify – Interlude (feat. Infinite & Peter Gabriel)
11. Be My Friend (feat. Infinite)
12. Everything Is Recorded (feat. Sampha and Owen Pallett)

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners