REVOLT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Apokalyptiskt robotpangande, Storbritanien 2017
Regi: Joe Miale
I rollerna: Lee Pace, Bérénice Marlohe, Jason Flemyng, Sibuele Gclitshana, Wandile Molebatsi
DVD/Blu-Ray/VOD
(Studio S Entertainment)

BETYG: TVÅ

“Årets sci fi-sensation” skriker DVD-omslaget. “Nej!” skriker jag tillbaka. REVOLT är ingen sensation.

Det här är en engelsk produktion i regi av amerikanen Joe Miale, och den påminner en hel del om den usla WORLD INVASION: BATTLE LOS ANGELES (snarare än DISTRICT 9, som den jämförs med i ett citat på omslaget). Det är en lågbudgetfilm, men med överraskande bra effekter.

En amerikansk soldat vaknar upp i ett fängelse i Nairobi. Han minns inte vem han är eller vad han heter, eller hur han hamnat i Nairobi. I fängelset träffar han en fransk tjej, som döper amerikanen till Bo, eftersom de boktäverna finns på killens trasiga uniform.
Världens har attackerats av utomjordiska robotar, amerikanen och tjejen lyckas fly och tar sig till den kenyanska vildmarken. Av någon anledning låter robotarna hela tiden amerikanen komma undan. Kan det vara av den anledning vi gissar att det är?

REVOLT inleds med en actionscen, och sedan brölar det på med jämna mellanrum. Huvudpersonerna presenteras aldrig ordentlig, och de är rätt trista, vilket gör att det blir svårt att intressera sig för dem. Rent allmänt är det svårt att engagera sig i filmen.
Filmfotot överraskar, och det här ser ut att vara mer påkostat än det är. Är man 35 år yngre än jag och gillar robotar och mycket pangande, kan man säkert uppskatta REVOLT. Själv tycker jag att det är synd att man kastat bort resurserna på en förvånansvärt tunn och ooriginell story.

Jason Flemyng dyker plötsligt upp i en liten roll.
Titeln REVOLT får det här att låta som en film om europeiska studentrevolter på 60-talet, snarare än science fiction-action. 

Skriven 2018-01-21

print

Våra samarbetspartners