MOLLY’S GAME

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Aaron Sorkin
I rollerna: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Chris O’Dowd, Joe Keery

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2018-01-19

Trots att jag älskar poker var Molly Blooms väg från landslagsåkerska i puckelpist till pokervärdinna ett oskrivet blad för mej. Detta gör naturligtvis historien högst intressant inte minst tack vare Jessica Chastain i titelrollen. Av många naturliga orsaker skall man alltid ta filmatiseringar av biografier med många nypor salt. Man får alltid ta med i beräkningen att manusförfattaren väljer och vrakar bland sådant som tål att se dagens ljus och sådant som mår bäst av att bläddra förbi.

Chastian har valt att porträttera Molly som en “cool cat” en kvinna med hjärtat där plånboken finns och kicken är att ha makt över mäktiga män. Filmen tar också fäste på hennes komplicerade relation med fadern (Kevin Costner åldras med behag) som uppenbart format henne i sin tolkning av framgång i livet och då helt naturligt i männens värld. Som kriminalfilm håller sej storyn inom väl inkörda ramar med den ryska maffian i ena ringhörnan och FBI i den andra och mellan varven finns mycket pokersnack som roar mej men säkert inte alla som betackar sej för fikonspråk i alla dess former.

Molly’s Game är ett högst tilltalande tidsfördriv inte minst i dag är kvinnor med klös är på G men som sagt något nytt under solen för genren är svårt att hitta. Jag hade heller inte protesterat om man satte punkt på rätt sida om två timmar.

skriven 2018-01-14

print

Våra samarbetspartners