HERE AND NOW bland HBO Nordic februarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I efterdyningarna från firandet av Golden Globe-yran förra veckan, då HBO Nordics serier Big Little Lies, The Handmaid’s Tale och Fargo plockade hem en rad prestigefyllda priser, lotsar vi oss in på det nya året och sätter kurs mot februaris många seriepremiärer.

Bland dessa ser vi HBO:s nya Alan Ball-signerade drama Here and Now, med Tim Robbins och Holly Hunter i huvudrollerna, Jessica Williams succé-podcast 2 Dope Queens som har fått en egen tv-serie, nya komediserien A.P. Bio med Glenn Howerton och Patton Oswalt i huvudrollerna och med Seth Meyers som exekutiv producent, dramatiken runt ett försvunnet barn i The Disapperance och från HBO Films kommer Notes From the Field, en filmadaption av Tony- och Pulitzer-nominerade Anna Deavere Smiths rosade enkvinnasshow.

THE DISAPPEARANCE
Premiär 1 februari
Anthony Sullivan försvinner på sin 10-årsdag. Berättelsen börjar kvällen innan hans försvinnande och den splittrade familjen måste nu hjälpas åt, varmed gamla hemligheter börjar komma ut i ljuset. Hoppet och beslutsamheten att göra allt som står i deras makt för att lösa mysteriet tvingar fram de gömda sanningarna – dessa kan vara nyckeln till lösningen. I huvudrollerna i denna miniserie ser vi Peter Coyote och Joanne Kelly. Alla avsnitt (6×60) blir tillgängliga den 1 februari.

THE VAMPIRE DIARIES
Säsong 7 – tillgänglig 1 februari
I den sjunde säsongen av det övernaturliga dramat The Vampire Diaries måste våra hjältar återskapa sin värld utan Elena. Serien, som är baserad på bokserien av L.J. Smith, har Paul Wesley, Ian Somerhalder, Kat Graham och Candice King i huvudrollerna. Alla avsnitt (22×60) blir tillgängliga den 1 februari, de tidigare säsongerna 1-6 är tillgängliga.

A.P. BIO
Premiär 2 februari
När den utskämda Harvard-professorn i filosofi, Jack Griffin (Glenn Howerton), missar sitt drömjobb tvingas han återvända till Toledo i Ohio och motvilligt ta jobb som biologilärare på Whitlock High School. Han gör snabb klart för alla att han minsann inte tänker lära ut någon biologi. När han inser att han har ett klassrum fullt av högpresterande studenter bestämmer han sig för att dra nytta av det. Skolans rektor Durbin (Patton Oswalt) kämpar för att behålla sin makt och få naturkraften Jack att hålla sig på mattan. A.P. Bio är skriven och exekutivt producerad av Mike O’Brien. Lorne Michaels, Seth Meyers, Andrew Singer och Mike Shoemaker är exek. producenter. 13×30 min. Uppehåll för vinter-OS, återkommer veckovis från 26 februari.

2 DOPE QUEENS
HBO Comedy Special – premiär 3 februari
Succépodden 2 Dope Queens med Jessica Williams (The Incredible Jessica James) och Phoebe Robinson (Broad City) tar formen av fyra entimmesavsnitt för tv. På Jessica Williams meritlista står bland annat filmen The Incredible Jessica Jones, People Places Things, The Daily Show och Girls. Phoebe Robinson har medverkat i I Love Dick, Broad City och The Nighty Show with Larry Wilmore. Hon har också skrivit New York Times bästsäljande bok You Can’t Touch My Hair (And Other Things I Still Have to Explain). 4 x 60 min.

HERE AND NOW
Premiär 12 februari
Here and Now är skapad av Oscars- och Emmybelönade Alan Ball (Six Feet Under och True Blood) och i huvudrollerna ser vi Golden Globebelönade Tim Robbins och Oscars-, Emmy- och Golden Globebelönade Holly Hunter. Serien är ett provokativt och mörkt komiskt drama om de krafter som polariserar dagens amerikanska kultur, sett ur en progressiv, mulitetnisk familjs perspektiv. Greg Bishop (Robbins) är professor i filosofi, hans hustru Audrey (Hunter) är advokat. De har tre adopterade barn från Somalia (Jerrika Hinton), Vietnam (Raymond Lee) och Colombia (Daniel Zovatto), samt ett biologiskt barn (Sosie Bacon). Men bakom den perfekta ytan av en progressiv familj döljer sig djupa sprickor. 10 x 60 min.

HALT AND CATCH FIRE
Säsong 4 – tillgänglig 13 februari
I den sista säsongen av AMC:s Halt and Catch Fire intensifieras utvecklandet av en ny teknologi för sökningar på internet. Donna Emerson (Kerry Bishé) ger sig in i ett nytt äventyr vilket placerar henne på kollisionskurs med ex-mannen Gordon Clark (Scoot McNairy) och hans partner Joe MacMillan (Lee Pace). Bosworth (Toby Huss) ruvar på en pinsam hemlighet som kan skada hans relation med Diane (Annabeth Gish) och Cameron Howe (Mackenzie Davis) lämnar sina misslyckanden bakom sig och återknyter oväntat med sina tidigare partners. Alla avsnitt (10×60) blir tillgängliga den 13 februari. Tidigare säsonger 1-3 är tillgängliga.

ATOMIC HOMEFRONT
HBO dokumentär – premiär 13 februari
En film om det giftiga efterverkningarna av atomavfall som drabbar ett samhälle, där en grupp mödrar i St Louis tar sig an miljöskyddsmyndigheten, statliga tjänstemän och företag som är ansvariga för avfallet. Regisserad av Rebecca Cammisa.

LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER
Säsong 5 – premiär 20 februari
Mångfaldigt Emmybelönade Last Week Tonight with John Oliver presenterar en satirisk överblick över veckans nyheter inom politik, aktuella ämnen och andra intressanta händelser. Serien har förnyats för ytterligare två säsonger, fram till 2020. I fjol belönades showen med fyra Emmy-utmärkelser; Outstanding Variety Talk Series, Outstanding Writing for a Variety Series, Outstanding Interactive Program och Outstanding Picture Editing for Variety Programming.

NOTES FROM THE FIELD
HBO Film – premiär 25 februari
Denna filmatisering av Tony- och Pulitzer Prize-nominerade Anna Deavere Smiths hyllade enkvinnasshow är en dramatiserad berättelse där vi möter studenter, föräldrar, lärare och administratörer som fångats i USA:s förbindelse mellan skola och fängelse, samt aktivister och deras reaktioner på senare tids polistragedier. Filmens handling baseras på intervjuer med över 200 personer som bor och arbetar inom ett ifrågasatt system och sprider ljus över en generation av unga amerikaner som tvingas in i fängelse. Exekutivt producerad av Anna Deavere Smith och Gary Goetzman, exekutiv medproducent Steven Shareshian, producent Frank Garritano, regi Kristi Zea och manus av Anna Deavere Smith.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners