VON HERTZEN BROTHERS släpper ny textvideo

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Von Hertzen Brothers släppte sitt kritikerrosade album War Is Over i november förra året. Nu släpper de en textvideo för nya singeln Long Lost Sailor.

War Is Over är uppföljaren till 2015 års hyllade New Day Rising där bandet tagit nya grepp i att skriva låtar. Bröderna Mikko, Kie och Jonne von Hertzen skrev då var för sig. “Vi har en stuga strax utanför Helsingfors,” förklarar Kie. “Så vi turades om att åka dit för att dra sig tillbaka och skriva musik. Det är ett underbart ställe i innerskärgården där vi tillbringade vår barndoms somrar så platsen betyder mycket för oss. Större delen av vårt låtsrivande sker där i lugn och ro.”

Efter New Day Rising ville trion uppfinna sig på nytt, skala bort allting och, förutom trummorna, producera och spela alla instrument själva. “Vi sökte energi och inspiration i vårat varande och diskuterade fram och tillbaka om vi fortfarande hade förmågan, fixar vi det här?”, säger Kie eftertänksamt. “Vi ville bryta ner allt gammalt i bitar för att sen starta om på nytt, har vi fortfarande passionen för musiken inom oss? Vi snackade till och med om att ta en paus på obestämd tid men då var det som det lossnade och vi började skriva musik igen. “, avslöjar han. “Vi är på ett VHB-uppdrag. Vi tänker inte anpassa oss eller låta oss knäckas. Med den inställningen hittade vi fram till nya idéer och nya ljudbilder.”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners