HENNING släpper Galileo

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En salig blandning av astronomi, elgitarrer som lyfter på hatten åt Mark Knopfler och änglakörer färgar titelspåret ”Galileo”. Det är en berättelse och en sång om att alla förhoppningsvis hör hemma någonstans.

Albumet kom till under en period av sömnlöshet med utsikt över Göta älv och en nylonsträngad gitarr, hittad i soprummet. Det försiktiga anslaget kommer från viljan att inte väcka grannarna men också från Hennings musikaliska influenser; DN och GP har jämfört musiken med bland annat Dire Straits, Dungen och Olle Ljungström. Skivan är inspelad i en fuktskadad lagerlokal i ett rivningshotat före detta bryggeri. Uppbackad av det eminenta och lyhörda kompet från Slowgold med Amanda Werne på kör hörs Hennings lekfulla gitarrer och uttrycksfulla texter, ofta med en tydlig plats och tidpunkt i berättandet. De senaste åren har Henning turnerat och hörts tillsammans med bland andra Maja Gödicke, Sofia Karlsson, Daniel Gilbert och Lill-Babs.

”Låtarna handlar inte om Göteborg, dom råkar bara utspela sig där” – Henning

26:e januari 2018 släpps debutalbumet Galileo.
Titelspåret Galileo är släppt idag.

Henning på Facebook

© Gaphals

print

Våra samarbetspartners