UNDER THE TREE – Trailer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hafsteinn Gunnar Sigurdsson fortsätter att bygga Islands rykte som filmnation med den svarta dramakomedin Under The Tree, som fått beröm av internationell branschpress och vunnit flera festivalpriser. Filmen visas i sektionen Nordic Light på Göteborgs festival i år, och får svensk biopremiär i mars. Det är den skruvade historien om hur grannsämja som rubbas på grund av ett skuggande träd gradvis övergår i en strid på liv och död. Sigurdur Sigurjónsson som spelar den ene grannen hade huvudrollen i Bland män och får.

HANDLING: ​Atli och Agnes hänger mest ihop för dottern Ásas skull, och när Agnes upptäcker att Atli kollar på film där han har sex med sitt ex slänger hon raskt ut honom. Han flyttar in hos föräldrarna, som är i konflikt med grannarna om det stora alltför skuggande trädet på sin bakgård. Atli genomlider käbblet mellan de två hushållen samtidigt som han försöker säkra delad vårdnad om lilla Ása. Trädkampen förs med allt från säkerhetskameror till motorsåg, och såväl människors som husdjurs liv svävar snart i fara.

Under the Tree har svensk biopremiär 2 mars.

print

Våra samarbetspartners