DARKEST HOUR – Biopremiär 2 februari 2018

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En spännande och verklighetsbaserad berättelse som utspelar sig i början av Andra världskriget, under Winston Churchills (Oscarstippade Gary Oldman) första tid som premiärminister. Nyss tillträdd ställs Churchill inför ett av hans mest avgörande val: att försöka mäkla fred med Nazityskland, eller att stå upp för sina ideal och tron på sin nations suveränitet.

Medan de till synes ostoppbara tyska styrkorna breder ut sig över den europeiska kontinenten, utmanad av en oförberedd allmänhet, en skeptisk kung och till och med sitt eget parti, måste Winston Churchill ta sig igenom sitt livs mörkaste timme. Detta genom att samla en nation, och försöka förändra världshistorien.

Regissör: Joe Wright
Skådespelare: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Ben Mendelsohn, Stephen Dillane m fl.

“There is definitely greatness in the way Oldman takes a role that has already been played by so many actors, and makes it utterly his own. Don’t bet against him flashing that ‘V For Victory’ sign on Oscar night” – BBC culture

Gary Oldman – Vinnare av Golden Globe Award 2018 för bästa manliga huvudroll i Darkest Hour

© UIP

print

Våra samarbetspartners