JACK WHITEs album Boarding House släpps den 23 mars

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bara några dagar efter att Jack Whites singel Connected By Love offentliggjordes delar han nu med sig av ännu en fantastisk nyhet: det nya albumet Boarding House Reach kommer att släppas den 23 mars.

Den tolvfaldige Grammy-vinnarens tredje soloalbum är en illustration av hans musikaliska expansion, och är kanske hans mest ambitiösa verk hittills, med låtar som är både tidlösa och moderna. Albumet kom till under en period när White isolerade sig själv i en lägenhet, totalt avskild från distraktion utifrån, och där han med hjälp av samma typ av inspelningsutrustning och instrument som han använde sig av när han var 15 komponerade sitt material. Låtarna spelades sedan in i Nashville, New York och Los Angeles. På ett mästerligt sätt sammanbringar han såväl rock ’n’ roll som electro, funk, hip hop och gospel blues, allt med en säregen Jack White-prägel.

Förutom White själv som står för sång, akustisk och elektrisk gitarr, trummor, orgel och synth, gästas han på albumet av en fantastisk skara musiker, bland andra trummisen Louis Cato (Beyoncé, John Legend, Mariah Carey) och basisten NeonPhoenix (Kanye West, Lil Wayne, Jay-Z).

Första singeln Connected By Love har redan hyllats i den internationella pressen, och Billboard kallar den ”a classic White confessional blues burner.” Det bådar gott inför albumet Boarding House Reach, som alltså släpps den 23 mars.

LYSSNA PÅ CONNECTED BY LOVE

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners