DJ BLACK MOOSE teamar upp med MICHEL DIDA, OZZY och JELASSI på nya singeln ”20 Lax”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

DJ Black Moose, ett välkänt namn inom den svenska musikscenen och är en av landets mest bokade urbana DJs. Han har samarbetat med Sveriges hiphop-elit, Ken Ring, Abidaz, Mwuana, Kaliffa, Nääk & Nimo m.fl. och öppnat för internationella stjärnor som 50 cent, The Game och Young Jeezy.

Idag släpper han nya singeln ”20 Lax” tillsammans med Michel Dida, Ozzy och Jelassi. Lyssna på låten här. Samtidigt släpps även musikvideon till singeln som är regisserad av Ofbenz. Och ja, självklart innehåller den laxar.

Nya singeln ”20 Lax” är den tredje låten att släppas från hans efterlängtade debutalbum ”Motgång & Framgång” som kommer senare i år. Singeln följer upp de tidigare släppta låtarna ”Vad Du Vill” med Jireel och Lamix samt ”iPhone” tillsammans med Denz och Mwuana.

Albumens titel, ”Motgång & Framgång”, har ett tydligt budskap:

”Motgångar stöter vi alla på nån gång i livet och det gör oss bara starkare. Mina motgångar var fängelsetiden och fotbollen jag förlorade. Men jag tog mig själv i kragen och sa att nu är det dags att komma tillbaka ännu starkare vilket jag gjorde. Man kan nå framgång på olika sätt, de behöver inte alltid handla om pengar eller att bli känd.”

För Pa Musa (aka DJ Black Moose) har musiken alltid varit en del av hans liv. Hans pappa jobbade som DJ och redan som barn spelade han så mycket på sin pappas vinylspelare att nålen gick sönder. Som tonåring fortsatte han att DJa på fritidsgårdar och är idag en av Sveriges främsta i sin genre. DJ Black Moose är den enda som har utnämnts till Årets DJ tre år på raken av Kingsize (2013, 2014, 2015) och han var DJ för P3-programmet ”En Kärleksattack på Svensk HipHop” tillsammans med välkända journalisten Ametist. Han har även turnerat tillsammans med Fat Joe och öppnat för internationella världsstjärnor som Wiz Khalifa, 50 Cent och Mos Def.

Precis som albumtiteln antyder har DJ Black Moose mött på en hel del motgångar i sitt liv. Som tonåring hamnade han i fel sällskap vilket resulterade i två års fängelse. Domen blev ett uppvaknade och han valde att lämna det kriminella livet bakom sig. Nu tillbringar han flera dagar i veckan i Angered där han jobbar som mentor för ungdomar och föreläser även på anstalter runtom i landet.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners