THUNDERMOTHERs nya singel, “Whatever” släpps på fredag!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Högenergiskt, vilt riffande och med ett bastant groove, som hämtat från 70-talet. Två och ett halvt år efter det kritikerhyllade albumet ”Road Fever” återvänder Thundermother med en ny skiva. Och det är en återkomst med besked. Thundermothers tredje album är helt enkelt en av de bästa rockskivorna du kommer att få höra i år. Den andra singeln, “Whatever” från den nya plattan släpps genom Despotz Records den 12 januari.

“”Whatever” är en riktig spark i röven för självförtroendet, precis vad man behöver när man är lite låg. Ta ingen skit och våga vara sann mot själv. Du bestämmer.” //Thundermother

Våren 2017 innebar stora förändringar för Thundermother. Fyra medlemmar försvann, tre nya kom in. Men bandets nav – gitarristen och grundaren Filippa Nässil – stod stabilt kvar vid sin vision. Kring den formerades snabbt den nya uppställningen och pusselbitarna föll på plats omedelbart. I juni släppte den nya, uppgraderade versionen av Thundermother ”We Fight For Rock N Roll” – en singel som var lika mycket en programförklaring, som en föraning om kommande stordåd. Därefter drog de ut på en 20 datum lång Europaturné.

Höjdpunkten på turnén blev spelningen på Wacken. Efter att ha turnerat med bland andra Michael Monroe, W.A.S.P, D-A-D och Danko Jones samt genomfört en egen, utsåld, europeisk headlinerturné var det äntligen dags för Thundermother att inta Wacken. Trots att de bara hade spelat ihop i några månader blev det en fullständig succé.

Stärkta av den framgångsrika sommarturnén repade Thundermother intensivt i en månad. Sen var det dags. Då de gick in i studion Nordic Soundlab i Skara klaffade allt. På bara tio dagar spelade de in 15 nya låtar. Allt – inklusive sång – spelades in live. Och snudd inpå allt satt på första tagningen. 13 av dessa 15 låtar blev bandets tredje och självbetitlade album ”Thundermother”.

Thundermother har aldrig låtit så här bra. Tillsammans med den trefalt Grammisbelönade producenten Thomas Plec Johansson (Mustasch, Hardcore Superstar, Watain m.fl.) har Thundermother skruvat upp allting till max. Lyssna bara på det Deep Purple-flirtande knockoutslaget ”Rip Your Heart Out”, då sångerskan Guernica Mancini avväpnar alla över ett riff som inte väjer för något och piskande trummor, som går rakt in i benmärgen.

Thundermother må ha tagit ut de musikaliska svängarna den här gången, men du kommer ändå att känna igen dig. Det är fortfarande samma högoktaniga, 70-talsdoftande rock’n’roll, som bandet har skämt bort oss med ända sedan 2014-års debutalbum. Bara det att den här gången är groovet ännu tyngre, soundet ännu bättre och låtarna ännu vassare.

THUNDERMOTHER:
Sång: Guernica Mancini
Gitarr: Filippa Nässil
Trummor: Emlee Johansson
Bas: Sara Pettersson

”Combining the high voltage bursts of AC/DC and Motörhead with charismatic performances and looks that kill, Thundermother are one of Stockholm’s greatest export(s) since melodic death metal” – Revolver Magazine

”a damn good slice of classic, no nonsense, heads-down-see-you-up-the-front, play it loud rock ‘n’ muthafuckin’ roll” – PlanetMosh

Spelschema
23 Feb Harry B James, Stockholm
24 Feb Kajskjulet, Halmstad
02 Mar Sticky Fingers, Göteborg
03 Mar Denim & Leather, Jönköping
17 Mar KB, Malmö
23 Mar Palatset, Linköping
31 Mar Lokomotivet, Eskilstuna
28 Apr Gefle Skivmässa, Gävle

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners