TIM McGRAW & FAITH HILL, The Rest of Our Life (Arista)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Countryns ”powercouple” har gjort gemensam sak. Det är förvisso inte första gången de spelat in något tillsammans, en handfull utspridda duetter finns redan att avnjuta. Däremot är det premiär för Tim McGraw och Faith Hill att släppa ett helt album tillsammans. Vilket förstås är mumma för fansen.

Välbekant helhet

Fast det är lika bra att säga det på en gång; ickefrälsta behöver inte göra sig besvär. Det här låter i hög utsträckning som man skulle kunna förvänta sig. Okej, de mest slickade poputflykterna av den typ Hill gjorde solokvist under sin mest glamourösa period finns där inte, men annars känner man igen sig. Välbekant är väl ordet jag söker efter.

Många ballader

Sedan kanske jag är lite förvånad över att albumet är så balladdominerat. Med undantag för smått blueskryddade Telluride och lättsamt soliga Roll the Dice präglas helheten av softa saker från början till slut. Som det Ed Sheeransignerade titelspåret, Break First och The Bed We Made, om ambitionen att få in passionen i vardagen när alla vardagsbestyren är avklarade.

Hill briljerar

Eller för den delen söta avskalade Sleeping in the Stars och albumets kanske starkaste sång Love Me To Lie. Vi talar tjusigt ljudande vemod i countrypopdress när det är som bäst, om ni frågar mig. Här nöjer sig McGraw med att köra diskret och överlåter till frun att briljera, och inte mig emot. För vi vet ju alla sedan tidigare att Hill har en stor, behaglig och uttrycksfull pipa.

Guldkorn att hämta

Summa summarum får man väl då också säga att helheten mer än väl lever upp till förväntningarna. Låtmässigt är det här precis så starkt som man har rätt att förvänta medan produktionen är snygg utan att vara överlastad. Fast det lär ni förmodligen inte höra någon annan säga. Magsura kollegor avogt inställda mot allt som stavas Nashville kommer i vanlig ordning att gnälla, och dra fram First Aid Kit eller diverse americananamn som lämpligare lyssningsalternativ istället för att göra ett försök att ge ett seriöst omdöme. Vilket är synd, för även dessa individer borde rimligen kunna erkänna att det finns guldkorn att hämta här.

2018-01-09

print

Våra samarbetspartners