THE BREEDERS klara för Gröna Lund

Klicka på bilden, för att se hela bilden

De slog igenom stort med låten ”Cannonball” 1993, vilket skickade dem på turné med inga mindre än Nirvana. De återförenades 2013 inför 20-årsjubileet av plattan ”Last Splash” och förra året kom den nya singeln ”Wait in the Car”, som följdes av slutsålda konserter i Europa och USA. Den 28 juni kl. 20.00 välkomnar vi The Breeders ut på Stora Scen för första gången.

The Breeders bildades 1989 i Boston, Massachusetts, av bland andra Kim Deal, som även var medlem i Pixies. Deras stora genombrott kom 1993 då de släppte albumet ”Last Splash” och hitlåten ”Cannonball”, vilket skickade ut dem på utsålda turnéer. Först som förband till Nirvana och sedan som egen headline. 2013 återförenades bandet i och med 20-årsjubileumet av ”Last Splash” och nu är de aktuella med nytt material. 2017 släpptes nya singeln ”Wait in the Car” och när de nu är redo för en ny turné, var Gröna Lund inte sena med att boka dem. Den 28 juni välkomnar vi Kim Deal, Kelley Deal, Jim Macpherson och Josephine Wiggs i The Breeders till Gröna Lund för första gången.

– Både Pixies och The Breeders tillhör mina absoluta favoritband. Pixies gjorde en grym spelning hos oss 2014 och nu kan vi äntligen se fram emot att få se The Breeders för första gången på Gröna Lunds Stora Scen, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

© Gröna Lund

print

Våra samarbetspartners