LOUISE LEMÓN släpper ‘Purge’ som LP i början av april

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Som helhet är Purge en EP som garanterat gör Chelsea Wolfe avundsjuk” – Festivalrykten
“storslagen, bombastisk musik men samtidigt naken och avskalad” – Musikguiden i P3
“påminner oss om amerikanska kollegor som Emma Ruth Rundle och Chelsea Wolfe. En lagom balans mellan ljuvligt vackert och hårt/mörkt med andra ord.” – HYMN
“Det är när Louise Lemon klär livet och världen i hundra nyanser av svart som magin uppstår. Det är då det är näst intill omöjligt att inte jubla rakt ut i höstmörkret.” – Drefvet
“It’s dark, it’s claustrophobic, and quite brilliant” – Ja Ja Ja

Louise Lemón summerar släppet av Purge med en LP, och presenterar nya bokningsagenten Daniel Josefsson, Out On The Rise.

Det skandinaviska mörkret, kylan och blåsten flätas in som en konstant underton i hennes låtar. Hon spelade in sitt debutalbum i en hemsökt stuga i norra Sverige och flög sedan till Seattle för att mixa den tillsammans med Randall Dunn (Sunn O))), Myrkur, Chelsea Wolfe m.fl). Inramningen är kuslig och befinner sig ljusår ifrån det nutida poplandskap vi blivit vana vid.

Den spöklika tonen på LP:n passar perfekt in i det isolerade utrymmet som uppstår mellan dröm och verklighet och den sträcker sig obehindrat från ett melankoliskt spår till ett annat i skrämmande skönhet. Louise säger: ”Den här skivan har varit en väldigt personlig resa, att först skriva låtarna, sedan få spela in dem tillsammans med min vän Anders Ludwigsson som också är en bandmedlem sedan länge, och till sist få utveckla ljudbilden tillsammans med Randall Dunn.”

Vad blir då resultatet? Sångerna låter som att de hör hemma i en av södra Kaliforniens musikaliska kanon av gotiska album. På samma sätt förpassar de lyssnaren till en dystrare, råare plats och de har den hypnotiska, övernaturliga skärpa som uppstår när en skitig blandning av gitarrer tar över.

Louise tillägger: ”Det är väldigt viktigt för mig att vara fullständigt involverad och att ha möjlighet att arbeta med människor jag litar på och respekterar. Att de sedan färgar musiken är väldigt tacksamt. Att jobba med Randall Dunn har varit en fantastisk erfarenhet och jag valde just honom för att jag ville utveckla soundet, göra det tyngre och mörkare men på samma gång öppna upp det och göra det sårbart. Skivan heter ”Purge” som betyder rening eller utrensning och att göra den har verkligen varit en renande process där jag har fått möjlighet att växa. Allt jag skriver är djupt personligt och för mig är ljudupplevelsen lika viktig som texterna.”

I samband med att Louise Lemón släpper Purge LP inleder hon även ett samarbete med bokaren Daniel Josefsson på Out On The Rise. Om samarbetet med Louise säger Daniel: ” Vi lever i en underlig tid på många vis och då mer än någonsin är det viktigt och välkommet med artister som går sin egen väg. Den musik som Louise Lemón spelat in och som snart ska släppas är dynamit i det avseendet – stark, integritetsfylld soul insvept i en svart slöja. Musik som både smeker och skaver, lika delar smärtsamt vacker och återhållsamt vemodig. Att svensk musik är gångbar ute i världen ser vi bevis på nästan varje dag, och Louise Lemóns snygga mix av det typiskt skandinaviska samt ett mer svårdefinierbart internationellt uttryck har alla förutsättningar som behövs.”

Den konstnärligt intensiva Purge LP släpps i begränsad utgåva som LP-box den 6 april via den Stockholmsbaserade svartpop-labeln Icons Creating Evil Art och kommer vara tillgänglig på alla större digitala plattformar. De första konsertdatumen i Europa bokas för 2018 och kommer att annonseras i vår, och Louise Lemón ses närmast den 29 januari på O-baren i Stockholm för ett gratis showcase.

T R A C K L I S T
A-side: Appalacherna, Thirst, Only Meet At Night, Egyptian Darkness
B-side: Let Me In, Shipwreck, Malex, 178

U P P T Ä C K
Facebook
Website
Instagram

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners